Annons

I dag arrangeras Ironman för fjärde gången i Jönköping och en anledning till att det blir Jönköping igen uppges vara att Jönköping har förutsättningar och en tävlingsbana som ska vara en av de bästa i landet.

När det gäller trafiken så kommer räddningstjänsten alltid att kunna ta sig fram oavsett trafikomläggningar. Alla parkeringshus kommer också att finnas tillgängliga.

Parkering avstängd

Däremot har Östra torgets parkering, södra sidan av Kanalgatan i torgets förlängning och Målaregatan varit avstängda sedan i tisdags och kommer att vara avstängda fram till och med måndagen klockan 20.00. Skolgatan är avstängd mellan klockan 15.00 och 17.00.

När det gäller bussomläggningar hänvisas man till Jönköpings länstrafiks hemsida. Mellan 04.00 och 20.00 är det stor påverkan på busstrafiken. Här går det läsa mer om hus busstrafiken påverkas under Ironman.

Annons

Det är också parkeringsförbud längs banan fram till och med söndag när vägsnittet öppnas igen. Bilar som står parkerade utmed tävlingsbanan kommer att bötfällas och transporteras bort och kostnaden får ägaren stå för.

Målgång i Rådhusparken

Tävlingen innefattar simning, cykling och löpning i en följd och över olika distanser. Det börjar med 1,9 kilometer simning i Munksjön. Därefter blir det cykling 90,1 kilometer genom Jönköping och Aneby kommun innan Ironman slutligen avslutas med 21,1 kilometer löpning genom Jönköping.

Målgången sker i Rådhusparken i Jönköping.

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app