Ironman har under torsdagen meddelat att Jönköping står värd för nästa års europeiska mästerskap för triathlonklubbar. Tävlingen kommer vara en del av Ironman 70.3 som avgjörs i Jönköping den 7 juli.

- Det är en stor ära för Jönköping att vara värd för tusentals deltagare från hela världen genom Europamästerskapen i Ironman. Vi ser mycket fram emot att få visa upp Jönköping som triathlonarena och vår ambition är att fortsätta etablera oss som en utav världens främsta triathlon- och sportevenemangsstäder, säger Patrik Olderius, VD på Destiantion Jönköping.

Tar över värdskapet

Förra säsongen avgjordes TriClub Championships i Barcelona. Efter en onlineomröstning avgjordes det att Jönköping tar över värdskapet.

- Att få tävla tillsammans med sina lagkamrater på ett europeiskt mästerskap ger en ökad motivation till alla deltagare. Jönköping som triathlonarena och dess invånare har under våra första tre år gett deltagarna ett exceptionellt publikstöd och vi har för avsikt att göra 2019 till något extra speciellt och minnesvärt för både deltagare och publik, säger tävlingsledaren Mattias Markenstrand.

Annons

Tävlingsledningen skriver i pressmeddelandet att det finns 2 400 aktiva medlemsklubbar i Europa,

- Mer än 7000 idrottare röstade fram Ironman 70.3 Jönköping som den mest rekommenderade 70.3-tävlingen i världen och det är dessutom den Ironman 70.3-tävlingen med den högsta procentandelen av deltagande Triclub-medlemmar i EMEA-regionen. Tävlingen är även det lopp i Europa med den högsta procentandelen kvinnliga deltagare”, säger regionaldirektör Thomas Veje Olsen.