Annons

I september 2017 öppnade restaurangen Smedbyn Kök i Huskvarna. Idén väcktes av Husqvarna FF:s sportchef Issa Iskander, men efter hans bortgång fick brodern Tony sätta planerna i verket.

Tony Iskander drev till en början restaurangen tillsammans med sin morbror Iskander Youssef, men den sistnämnde sålde senare sin del av bolaget till Andreas Cakar.

Men nu, mindre än ett och ett halvt år senare, ska restaurangen läggas ner. Det var JP.se först med att rapportera.

"Kunde inte satsa 100 procent"

– Vi har sålt restaurangen trots att den inte hade lagts ut till försäljning. De på Liban Deli frågade om den var till salu eftersom de vill satsa i Huskvarna med. Det kom rätt kvickt, och vi bestämde oss för att sälja, säger Tony Iskander, som förklarar att flera faktorer ligger bakom beslutet att sälja.

Annons

– Jag har jobbat med eget i 15-20 år, och det ska bli skönt att hitta något annat. Just nu söker jag jobb för fullt. Det gick bra med restaurangen, men det kom massa andra grejer emellan. Min morbror blev sjuk och för egen del har jag förlovat och gift mig, och det gjorde att jag inte kunde satsa 100 procent på jobbet. Det blev rätt mycket på en gång. Men det var en rolig tid, och samarbetet med HFF var fantastiskt.

Vad tror du att Issa hade tyckt om försäljningen?

– Han är nöjd bara jag kommer framåt i livet.

Börjar med lunchservering

Smedbyn Kök hade öppet för sista gången strax före jul. Liban Deli kommer att öppna en libanesisk restaurang i lokalerna i slutet av januari eller början av februari.

Till en början blir det lunchservering mellan klockan 11 och 15 på vardagarna.

– Vi ska börja som en lunchrestaurang. Vi börjar med det, och sedan får vi se hur efterfrågan ser ut, om vi ska ha öppet på kvällar och helger också, säger Arman Calisir, en av Liban Delis ägare, till JP.se.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app