Jönköpings Posten beskriver hur Kaj Stenman styrde it-avdelningen stenhårt och enligt tidningen har facket Visions ordförande fått uppgifter om att chefen skapade intriger och hotade och smickrade personalen om vartannat. Han ska även att kommenterat anställdas utseende inför andra. Stenman har inte velat kommentera anklagelserna mer än att han tar dem på allvar och att det var bra med en utredning runt anklagelserna.

En utredning tillsattes, men fick enligt JP pausas då IT-chefen blev sjukskriven.

- Vi måste följa de medicinska råd vi får, därmed har Kaj Stenman inte kunnat svara på anklagelserna, säger personalchef Ylva Millback, personalchef till tidningen.

Annons

"Överens om sex månadslöner"

Stenmans sjukskrivning har förlängts under sommaren och hösten, och nu skriver Jönköpings Posten att kommunen och Stenman kommit överens om att han avslutar sin tjänst på egen begäran.

- Vi har gjort ett avslut med Kaj. Det går ut på följande: Kaj säger upp sig själv den 31 december. Då har han tre månaders uppsägningstid. Om vi skulle säga upp honom hade han haft sex månaders uppsägningstid. Därför har vi kommit överens om att han får sex månadslöner och därmed skiljs vi åt och kan avsluta detta, säger Millback.

Det innebär att han får 450 000 kronor i avgångsvederlag. JP skriver att utredningarna mot Kaj Stenman och före detta stadsdirektör Karl-Johan Skogsås har kostat skattebetalarna över 200 000 kronor. Men de kommer inte presenteras, då båda nu avslutat sina tjänster. Millback tror det är svårare att utreda personer på höga positioner.

- Ja, det tror jag och framförallt är det svårare att hitta en lösning där allt återgår till det normala. Detta är väldigt udda att en stadsdirektör och en IT-chef slutar så här, säger hon till JP.se.