Det är fastighetsbolaget Castellum som skriver att deras fastighet Kv. Algen är fullt uthyrd efter det att Ciro flyttar in i vår. Restaurangen har ett så kallat casual dining-koncept.

- Ambitionen att göra Atollen-kvarteren till en levande del av vår stadskärna, med ett brett och varierat utbud av service, handel, restaurangliv, arbetsplatser och bostäder, har genomsyrat vårt arbete. Strandpromenaden invid Munksjön har snabbt blivit en mycket uppskattad mötesplats för Jönköpingsborna, säger Andreas Georgii, marknadsområdeschef på Castellum.

"Dröm som går i uppfyllelse"

Det är bröderna George och Nahir Kavakciouglu som startar restaurangen. George har sedan tidigare drivit Coffehouse by George och sushirestaurangen Tokyo 18. Tankarna att bröderna ska öppna något gemensamt har funnits länge, och nu förverkligas deras planer.

Annons

- Detta är en dröm som går i upplevelse. Vi har utvecklat ett koncept med inspiration från Neapel och vi är helt övertygande om att Jönköping kommer att gilla det, säger George i en kommentar.

- Ciro är en italiensk restaurang med noga utvalda råvaror. Hos oss får du uppleva hur den napolitanska pizzan blir till. Du får vara med när antipasti, pastan och salladen byggs. Vi har en kompromisslös hållning vad gäller inredning, atmosfär, service och matupplevelsen, säger Nahir.


Foto: Pressbild