Annons

Jönköpings Södra kom till match med flera spelare borta på grund av skador och avstängningar, dessutom är Benjamin Tannus på landslagsuppdrag och var inte heller med.

I trebackslinjen spelade Lukas Eek till höger, Erik Moberg centralt och Sebastian Crona till vänster.

Hemmalaget försökte ta kommandot från start och men farligare chanser än distansskott av Fredric Fendrich och Daryl Smylie skapades inte inledningsvis. Gästande Gefle skapade inte någon riktigt het målchans i den första halvleken, även om Frank Pettersson var påpassligt ute och stoppade vad som kunde blivit ett friläge i mitten av halvleken.

I slutskedet av halvleken hade J-Södra en boll i mål. Tommy Thelin stötte in en målvaktsretur efter skott av Crona. Men hemmalagets lagkapten stod i offsideposition när skottet avlossades och målet vinkades av.

Annons

- Det kanske är lite lågt tempo som gör att vi inte bryter igenom fullt ut. Men vi har ett spel och maler på hela tiden och nu gav det utdelning till slut, säger Orlov till Jnytt.

Avgjorde på stopptid

Men utdelningen skulle vänta och den andra halvleken präglades av lågt tempo och ett stillastående anfallsspel. J-Södra hade vid ett par tillfällen bollen i offensivt straffområde, men det blev trångt och svårt att få iväg avslut mot mål. Hemmalaget hade även 13 hörnor utan att skapa någon riktigt het målmöjlighet.

Matchen gick mot 0-0, men då, på stopptid skulle J-Södra ta ledningen och säkra tre viktiga poäng. Daryl Smylie fick bollen i straffområdet, fick en rejäl snedträff på ett skottförsök och bollen hamnade hos Jakob Orlov som påpassligt stötte in 1-0.

- Det är bara att vara där när den dyker upp och jag försöker nå bollen bara, säger Orlov.

- Det är alltid skönt att göra mål efter att ha jobbat i 90 minuter, det är skönt att vinna givetvis, fortsätter anfallaren.

Jakob Orlov gjorde matchens enda mål när J-Södra vann mot Gefle.
Foto: David Wreland

Vad är det som gör att ni får hål på dem till slut?

- Vi fortsätter, vi gnäller inte omkring att det är tufft. Vi fortsätter tillsammans och vinner matchen.

Gefle hade ingen bra kvitteringschans och J-Södra vann matchen. Segern innebär att laget har sex poäng ner till kvalstrecket i en haltande tabell.

- Det är alltid skönt att ta trepoängare och vinna matcher. Det är det vi försöker med och det är klart att det är skönt att vinna, säger Jakob Orlov.

Jnytt-TV: Frank Pettersson om matchen och trebackslinjen i ena klippet, presskonferensen med lagens tränare i det andra.

Matchfakta

Jönköpings Södra IF - Gefle IF FF 1-0 (0-0)

Mål: Jakob Orlov, 90+1

Varningar J-Sö..

Matchfakta

Jönköpings Södra IF - Gefle IF FF 1-0 (0-0)

Mål: Jakob Orlov, 90+1

Varningar J-Södra: Lukas Eek, Erik Moberg

Publik: 1 903