Jönköpings Södra befinner sig just nu i Danmark. De åkte till Köpenhamn under lördagsmorgonen och väntas hem under söndagen.

En av dem som inte är med på den resan är assisterande tränaren, och scoutingansvarige, Christer Persson.

Christer Persson.
Foto: Peter Wilsson

I stället för att åka till grannlandet i väst har Persson rest till grannlandet i öst, Finland. Detta för att scouta spelare i den finska ligan, som till skillnad mot allsvenskan inte har uppehåll i nuläget.

– Det passade bra med resa nu i och med att vi inte har några matcher, säger Persson till Jnytt.

Under lördagen har han sett mötet mellan HIFK och Kemi (0–2).

– Jag har sett fem matcher under de dagarna jag har varit här. Det är alltid bra att komma ut och få se matcher, och spelare i deras hemmiljö, säger Persson som, så klart, inte vill nämna några namn när det gäller spelare som fångat hans intresse lite mer.

Annons

– Det finns en del unga spelare som är intressanta eftersom de spelar på en bra nivå i ung ålder. Vi tittar både på lång och kort sikt. Sen är tempot lägre här än i allsvenskan, precis som det är på Island, men det är bra att göra lite resor då och då, man kan inte bara gå på agenters ord och tips, säger Persson som väntas komma hem till Jönköping under söndagen.

Det har också ryktats om att J-Södra kan ha någon intressant spelare på ingång på lån.

– Vi har kontakter med klubbar i framför allt Sverige men också utomlands. Vad det mynnar ut i är i nuläget oklart.

På måndag har J-Södra träning precis som vanligt. Allsvenskan drar igång igen 1 juli, J-Södra spelar söndagen 2 juli hemma mot IFK Göteborg.