Annons

På måndagseftermiddagen landade J-Södra, precis som Jnytt, i Barcelona. Sedan väntade en omkring två timmar lång bussfärd till spelarhotellet i Peralada i den nordöstra delen av landet.

Bara någon timme efter ankomsten väntade det första träningspasset på en gräsplan någon kilometer från boendet.

– Det är jättebra att byta miljö. Ingen har bråttom hem från träningar på grund av andra saker, och det är bra fokus, säger tränaren Andreas Brännström.

– Boendet är nästan för bra, det är någon form av golfhotell i spansk detaljstil. Vad gäller planen är det alltid lurigt vid den här tiden på året, men allt är över förväntan.

J-Södras trupp möttes av solsken och en 13-gradig temperatur. Kontrasten till ett vinterskrudat och kallt Sverige är slående.

Jönköpings Södra värmer upp på det första träningspasset på lägret i spanska Peralada.
Foto: Peter Gustafsson

”Sjuk i tio dagar”

Två spelare saknades. Varken Ahmad Gero eller Jakob Orlov fanns med på planet, och bara en av de båda anfallarna kommer att ansluta i efterhand.

Annons

– Gero har varit på läger i Afrika ganska länge och han blev sjuk i tio dagar. Han kommer eventuellt att träna med juniorerna hemma den här veckan. I Jakobs fall var hela familjen sjuk, han fick en dag extra och han kommer i morgon i stället, säger Andreas Brännström.

En som däremot finns med från start är trotjänaren Joakim Karlsson, som har varit i J-Södra sedan säsongen 2012.

– Man blir alltid lite seg när man har rest länge, och det är skönt att få en timme och känna på sko och gräs. I morgon blir det all in, säger han.

Ja, måndagsträningen var av det lugnade slaget och pågick i omkring en timme. Efter uppvärmningen väntade några lättare bollövningar i relativt lågt tempo. Men från och med tisdagen kommer det alltså att trappas upp.

Klagar inte

– Det som är bra med ett sådant läger är att man kommer ihop som grupp. Man umgås och lär känna varandra på ett annat sätt. Här lever man tätt inpå och det är viktigt att lära känna varandra på djupet, säger Karlsson.

Mittbacken fyller 30 år på lägrets första dag och får alltså fira tillsammans med lagkompisarna – och han klagar minsann inte.

– Sämre kan man ha det. Det är jättekul, är inga konstigheter. 30 är ingen ålder, säger han.

Vet du om du kommer att uppvaktas här nere?

– Jag har inte en aning. Men jag tror inte det, det blir nog rätt lugnt.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV: Hör vad Tommy Thelin säger efter första träningspasset.