Jnytt skrev redan i förra veckan om att anfallaren skulle vara klar för J-Södra. Nu har klubben bekräftat affären och kontraktet är skrivet på tre år. Vilhjálmsson är 22 år gammal och kommer från norska Lilleström, även om han var utlånad till isländska Breidablik senaste säsongen. Han säger att han har bra koll på svensk fotboll och Allsvenskan.

– Jag har kompisar som har spelat här tidigare och jag tycker serien är bättre än den norska. Här spelar man fotboll, i Norge är det mer fysiskt spel.

Vilhjálmsson kommer främst att användas som centralforward.

– Jag skulle beskriva mig som en spelare som gör mål, det är svårt att beskriva. Jag går på instinkt och försöker vara på rätt plats vid rätt tid, fortsätter han.

Utveckla laget och sig själv

Annons

Christer Persson beskriver forwarden som duktig både i djupled och i ett kombinationsspel och är bra på att samarbeta med sina medspelare. Enligt Persson kommer Vilhjálmsson passa bra in i lagets spel och jobba hårt för att både hjälpa laget och fortsätta utvecklas själv. J-Södra har följt spelaren under lång tid.

– Det blev mer konkret under hösten och sedan har vi haft en dialog senaste veckorna. Men vi har följt honom både i Breidablik och i U21-landskamper, säger Persson.

Viljálmsson besökte J-Södra under fredagen för att lära känna laget. Han passade även på att bekanta sig med staden innan kontraktet skrevs på.

– Det känns bra nu, jag vill börja träna med laget och hjälpa ledarna och laget.

Fortsätter kika på spelarmarknaden

J-Södra inleder matchandet i en match mot Husqvarna FF på lördag, en match vi förövrigt sänder live på Jnytt, Christer Persson säger att J-Södra kommer fortsätta bevaka spelarmarknaden.

– Ja, vi tittar hela tiden och ser vad vi kan göra det bästa möjliga för truppen. Det är bra att få in Árni i det tidiga skedet och vi vill ha så många spelare som möjligt med på resan till USA, men vi får se vad som händer den närmsta tiden.

– Det handlar mer om att vi håller oss uppdaterade, avslutar Persson.

Jnytt-TV - se en intervju med Árni Vilhjalmsson.