Bortaläktaren på Stadsparksvallen tar in 1800 åskådare, Sebastian Lagrell som är evenemang- och säkerhetsansvarig hos J-Södra säger att den kommer bli mer eller mindre utsåld.

- Det blir sannolikt fullsatt där, det blir mycket folk. Vi ska se till att ha ett bra bemötande mot de som kommer, berättar Lagrell.

"Blir en hyfsad publiksiffra"

Det är J-Södras andra hemmamatch för säsongen, och precis som mot Halmstads BK senast krockar det med att HV71 spelar slutspelshockey. Det gör att Sebastian Lagrell tycker det är svårt att avgöra skillnaden på biljettförsäljningen inför matcherna i jämförelse med förra säsongen.

Annons

- Det är klart att det finns en viss konkurrens för oss imorgon, sen kan jag inte dra någon slutsats runt hur mycket det påverkar. Men nu har det krockat med två HV-matcher och det är klart att det har en viss påverkan.

Hur mycket publik blir det imorgon?

- Jag tror vi landar på 5500 ungefär, inte riktigt fullsatt men ändå en hyfsad publiksiffra, säger Lagrell som säger att föreningen har sålt ungefär lika många säsongskort denna säsong som den föregående.

- Vi har jobbat utifrån att vi kommer ha ungefär samma publiksnitt. Vi har budgeterat utifrån ett lite lägre utfall än förra årets snitt och jag är inte orolig, avslutar Lagrell.

Gata stängs av

Dunkehallavägen kommer vara avstängd från klockan 14:00 under lördagen, men det är bara biltrafiken som påverkas.

- Det släpps igenom busslinjetrafik. Vi försöker stänga av kategorisk när det behövs och vi känner att folk har förståelse för det. Det är ganska få stunder per år som vi stänger av, säger Mikael Enarsson som är trafikingenjör på Jönköpings kommun.