Det har gått snart två veckor sedan Andreas Brännström anslöt till J-Södra, och nu börjar han så smått bli varm i kläderna.

– Det har varit två intensiva veckor. Den första veckan var rörig av förklarliga skäl eftersom vi hade cupmatch i Norrland med nattresa och så. Det var först i lördags som vi kom igång ordentligt. Jag försöker lära känna spelarna och är mitt i de individuella samtalen med dem, säger han.

”Väldigt vassa framåt”

Under ledning av Brännström har J-Södra två raka segrar. 3-1 i cupmötet med Hudiksvall följdes av 4-2 i seriematchen mot Varberg. Det var första gången på över två år som ”de gröne” gjorde fyra mål i en tävlingsmatch.

Brännström menar att det finns mycket positivt att ta med sig men att det samtidigt finns saker att slipa på.

– Vi var väldigt vassa framåt. Vi hade många spelare i offensiva positioner och kom in i många farliga ytor. Det gäller att hitta en balans och vara mer kontrollerade och mindre svängiga utan att tappa för mycket av det som var bra senast, säger den nye tränaren.

Annons

– Det svåra är att lägga till något och bibehålla lite av intensiteten. Jag vill se att vi är mindre svängiga och att vi inte tappar kontrollen.

Nu möter J-Södra ett annat lag från Halland. Halmstad är femma i tabellen och är i stort poängbehov för att inte drömmen om allsvenskt spel 2019 ska stanna vid en dröm.

Tvingas ändra i startelvan

– Det är ett tyngre lag än Varberg. Det är ett av lagen som tippades vara med och slåss om en allsvensk plats, och de har fortfarande chansen. Det är en av de tuffaste bortamatcherna i serien, säger Brännström.

– Jag hoppas att vi kan vara lite skickligare med boll och att vi får längre anfall. Jag har sett Halmstad en del och det gäller att inte tappa boll i fel lägen, för då blir det svårt. Jag vill att vi har lite mer bollinnehav utan att vi tappar intensiteten i sista tredjedelen. Kan vi hitta en balans mellan det kan det bli riktigt bra.

Andreas Brännström tvingas ändra om i startelvan eftersom Sebastian Crona är avstängd. Vem som tar hans plats på mittfältet återstår att se.

– Vi har en hel del centrala mittfältare, det är ändå en plats som vi har många spelare på, säger han.

Fakta inför matchen

Fotboll, Allsvenskan

Halmstads BK-Jönköpings Södra IF

Läget i Halmstad: Parkerar ..

Fakta inför matchen

Fotboll, Allsvenskan

Halmstads BK-Jönköpings Södra IF

Läget i Halmstad: Parkerar på femte plats på 34 poäng och jagar den allsvenska kvalplatsen. Vann med klara 5-1 mot Frej i senaste omgången men hade innan dess tre raka förluster.

Läget i J-Södra: Är tia i tabellen med 22 poäng. Sebastian Crona är avstängd. Dessutom saknas Joakim Karlsson och Fredrik Olsson precis som den långtidsskadade duon Anton Cajtoft och Anton Liljenbäck.

Avspark: 17.30, Örjans vall.

Jnytt tippar: 1-1.

Relaterat: Klart: De missar J-Södras match

JnyttTV. Hör vad Alexander Jallow säger inför matchen.