Jnytt
Epostadress Lösenord

Annons

J-Södra: "Snudd på respektlöst"

J-Södra: "Snudd på respektlöst"

Ett uttalande av Ann-Marie Nilsson (C) angående arenafrågan har fått Jönköpings Södras ordförande Mats Tidstrand att reagera. Nu har han skickat ett mejl till både Nilsson och Ilan De Basso (S) där han riktar kritik mot hur frågan sköts.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Därför fortsätter arenabeslut dröja

I augusti förra året skrotades planerna på en ny fotbollsarena på Jordbron. Därefter har nya utredningar gjorts och i februari meddelades att ärendet skulle upp i kommunstyrelsen tidigast i april. Nu står det klart att ett beslut kommer dröja ytterligare.

Därför skjuts arenabeslutet upp

Det blir inget beslut om en ny fotbollsarena varken i februari eller mars. Tidigast i april fattar politikerna beslut i frågan.
– Det har varit diskussioner som inte ledde någon vart, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) till JP.se.

Arenabeslut – efter stor oenighet

Politikerna i tekniska nämnden har godkänt tjänstemännens förstudie om en ny fotbollsarena i Jönköping. Men partierna var inte eniga, och Kristdemokraterna har hittat flera brister i utredningen.
– Det finns massa saker som inte är redovisade, säger Hanns Boris (KD).

De sågar kommunens arenaplaner

Rosenlunds Intresseförening motsätter sig planerna på att bygga en ny fotbollsarena på Elmiaområdet. Föreningen föreslår i stället att det byggs en ny multiarena och ett nytt badhus på samma område.

Beskedet efter nya arenadebatten

Jönköpings Södras dispens för spel på Stadsparksvallen har varit i riskzonen. Men supportrarna kan andas ut. Den klassiska arenan kommer att stå värd för superettanmatcher även 2019.

Så kan arenabygget påverka badet

Kommun Demokraterna har tidigare föreslagit en kombinerad lösning för en ny fotbollsarena och en ny simhall, dock inte på exakt samma plats som det nu tittas på. I förstudien som nu gjorts gällande placering av arenan på Stadsparksvallen eller Elmia, nämns även framtida planer för badhuset.

Arenabygget – här kan trafiken öka

Om politikerna väljer att gå vidare med alternativet att utveckla Stadsparksvallen i Jönköping genom ny- eller ombyggnation så måste det göras en ny trafikutredning. Det fastslås i den förstudie som gjorts om alternativen till placering av den nya fotbollsarenan.

Väg kan flyttas vid arenabygge

Det finns i så fall två alternativ till trafiklösningar om arenan skulle byggas på Elmiaområdet. I det ena fallet flyttas Elmiavägen till väster om det nya parkeringshuset. I det andra alternativet behålls en del av Elmiavägens sträckning, men detta alternativ anses ge en ökad risk för olyckor.

Arenan – så ersätts parkeringen

Om den nya fotbollarenan skulle byggas på en asfalterad parkeringsplats på Elmiaområdet skulle det behövas byggas två parkeringshus som skulle ersätta de cirka 1.100 parkeringsplatserna som skulle försvinna.

Arenan – här är riskerna

Två förslag finns när det gäller placeringen av den nya fotbollsarenan i Jönköping. Den 15 januari presenteras den stora utredningen för politikerna i tekniska nämnden. Och det finns för- och nackdelar med såväl Stadsparksvallen som Elmiaområdet.

Succédebut - mål efter en minut

I torsdags blev Petrus Kocadag klar för Husqvarna FF när han tog klivet över från Assyriska.

Nya kräftregler - så påverkas du


För att skydda den akut hotade flodkräftan och hindra spridningen av kräftpest skärps reglerna för hur och när kräftor får fiskas. Bland annat ska allmänhetens fiske dras ner från fem till två helger.

Succéloppisen är större är någonsin

I september är det dags igen. Förra årets succé, loppisrunda i Habo, är tillbaka.
– Det här har blivit betydligt större än vad jag hade räknat med, säger arrangören Emma Hermansson.

Vad var det som hände Tord?

Tord har siktet inställt på att vinna serien och ta klivet upp i division två.
Högsby slåss för att undvika nedflyttning och kval.

Gångtunnel får nytt liv av proffs!

Just nu samarbetar ungdomar i närliggande bostadsområden med den amerikanske konstnären Paul Kuniholm för att piffa upp den annars trötta och mörka gång- och cykeltunneln i Öxnehaga.

Husqvarna störde seriesuveränen

Serieledande IFK Norrköping hade all möda i världen att knipa tre poäng mot Husqvarna FF på Östgötaporten.

Bottenlag satte Mariebo på plats

Mariebos chanser att haka på topplagen försvann av allt att döma helt och hållet under lördagen när laget förlorade på bortaplan mot bottenlaget Nittorp.

Misshandel och inbrott under natten

Detta har hänt medan du sov: √ Tre personer har anhållits efter ett inbrott √ Körde i 157 km/h på E4:an √ Misshandel på Väster
Artikel 2 av 19
Därför fortsätter arenabeslut dröja
Tillbaka till startsidan