Annons

Fakta

TestspelarnaOskar Sverrisson, back - Kvik Halden (Norge)Dan Mönell, anfallare - Valdres (Norge)Jo..

Fakta

TestspelarnaOskar Sverrisson, back - Kvik Halden (Norge)Dan Mönell, anfallare - Valdres (Norge)Jonas Olsson, back - Gefle IFJonathan Getachew, mittfältare HIF AkademiJesper Löfgren, back - Nybro IFMarkus Fröjd, målvakt - IF Elfsborg

Sex spelare var inbjudna till dagens testmatch där hela a-truppen också deltog.
Man valde, i stället för 2x45 spela i 4x20.
– Det är för att få ett högre tempo. Vi vill se att man klarar av att spela i ett högt tempo och att man har en bra speluppfattning i ett högt tempo, säger jimmy Thelin som fanns på plats för att titta på testmatchen. 

Getachew med
Av de sex spelarna var det två spelare som stack ut till namnen. Yonathan Getachew, med Ekhagen som moderklubb, och Jonas Olsson, Gefle IF. 
Getachew spelar numer i division 2-laget Helsingborg Akademi och Olsson, som förra säsongen spelade tio matcher från start i Gefle, har hittills i år inte fått någon speltid i Allsvenskan.
– Alla sex spelare gjorde bra ifrån sig. Nu ska vi göra en utvärdering genom att se matchen igen och därefter tar vi våra beslut. Sen får vår scoutingchef, Andreas Jankevics, ta kontakt med spelarna, säger Thelin som är hemlighetsfull när det kommer till frågan om det finns någon spelare som J-Södra kommer att gå vidare med.
– Vi får se det efter utvärderingen. Vi håller på att sy en kostym, vi vill verkligen skräddarsy den och då måste vi vara noggranna. Vi måste göra rätt nu för att på sikt bli ett topplag och utmana om allsvenskan. 
När det gäller Getachew och Olsson säger dock Jimmy Thelin att det finns potential i de båda.
– Yonathan är en spännande spelare som har fina individuella egenskaper. Olsson är en välskolad ytterback som är duktig i sitt positionsspel, det finns potential där.