Jönköpings kommuns ekonomichef Leif Eriksson och politikerna Ilan de Basso, S, och Carin Berggren, M, hade tillsammans med Jönköpings Södras klubbchef Kjell Lundgren och vice ordförande Niclas Ekblad ett möte under måndagen där man diskuterade Stadsparksvallen.

Som Jnytt tidigare har berättat skiljer sig de båda parterna åt när det gäller hur man vill att arenan ska se ut.

Jönköpings kommun vill behålla ståplatsläktaren på långsidan medan J-Södra vill bygga om den till sittplats för att i stället bygga ståplatsläktare med tak på kortsidan som vetter ner mot Jönköping och där det i nuläget står ett tält.

Jönköpings kommun har räknat även på J-Södras förslag och kommit fram till att det skulle kosta drygt fem miljoner kronor.

– De har några idéer som de vill förverkliga. Det behöver söka bygglov. De ska kontakta stadsbyggnad, säger Leif Eriksson till Jnytt.

Stora skillnader

Enligt Simon Danell, verksamhetschef på byggavdelningen på tekniska kontoret, skiljer det sig ordentligt kring vad de båda parterna har räknat in när de har räknat på vad en utbyggnad om ombyggnad av Stadsparksvallen skulle kosta. Enligt J-Södras beräkningar skulle bygget landa på nära tre miljoner kronor.

– De har räknat in läktare plus tak, inget mer. Jag har räknat in projektering av mark, det rör sig ändå om en läktare där folk ska kunna stå och hoppa. Jag har räknat in belysning, ytterligare några platser för insläpp, flytt av det stora tältet och myndighetsavgifter, berättar Danell för att räkna upp ett par av de punkter han har medräknat i sin kalkyl.

Lundgren tystlåten om mötet

När Jnytt under måndagskvällen når J-Södras klubbchef Kjell Lundgren vill han inte säga något alls om mötet.

– Jag har varit på många möten i dag.

Men att han var på möte med Leif Eriksson, Ilan de Basso och Carin Berggren ville han inte säga.

– Jag vet inte var du har fått de här uppgifterna från. Vi för diskussioner som vi håller inom de väggarna just nu. Det är inget jag vill diskutera just nu.

– Jag vill varken bekräfta eller dementera att jag träffat dem, säger Kjell Lundgren.

J-Södras första hemmamatch i allsvenskan spelas onsdagen 6 april då man tar emot Malmö FF. Då lär inte en ny läktare på kortsidan att vara på plats.

Lagets premiär är borta mot Kalmar FF, lördagen 2 april.