Annons

Jönköpings Södra IF hade chansen att avancera i svenska cupen när grupp 1 spelades klart under lördagen.

J-Södra började hemmamatchen mot Norrby i Elmiahallen bäst och hade mest boll under hela den första halvleken, laget visade också prov på bra presspel och vann tillbaka bollen tidigt vid flera tillfällen.

– Det är så tränaren vill att vi ska spela. Vinner vi bollen högt har vi närmare till målet och större chans att göra mål. Det fungerade för oss några gånger, men vi kunde inte göra något mål på det, säger Enock Kwakwa som ser ut att trivas bra i sin mittfältsroll.

– Det känns bra, jag spelar som Andreas (Brännström) vill, han ger oss uppmuntran hela tiden och jag spelar där han vill att jag ska spela.

Ett mål bjöds en laddad och högljudd hemmapublik på under matchens första 45. Detta när Alexander Jallow skruvade in en frispark från distans.

Annons

Mittbacken klev av skadad

En dyster händelse för J-Södra under den första halvleken var att Philip Wiström tvingades kliva av på grund av skada. Mittbacken lindades hårt och fick ledas av planen med en knäskada. Efter matchen kunde J-Södra inte lämna någon prognos, men Wiström ska röntgas.

– På måndag kan vi säga att vi har den säkra diagnosen, men vi vet inte riktigt nu, säger lagläkare Lars-Göran Hassel.

Hur mycket spelar underlaget roll?

– Jag tycker inte det är så enkelt här inne alltid. Det är många spelare som säger att det är svårt också och vi har haft andra skador tidigare. Philip säger att han är uppväxt med konstgräs, men tycker också att detta är annorlunda.

I den andra halvleken hade J-Södra fortsatt kontroll på händelserna, men var inte lika bra i varken presspel eller passningsspel. Segern var dock helt rättvis.

– Det var en bra match av oss och vi spelade som tränaren vill. Vi behövde vinna för att se vad det skulle räcka till. Överlag var det en bra match från oss, resonerar Kwakwa, som också tyckte presspelet blev något sämre i andra halvlek.

– Ja, de kom på vad vi försökte göra och ändrade sitt spel. Ofta blir det så att motståndarna inte vet vad du ska göra i första halvlek och sen ändrar de till andra. Men vi vann bollen högt ett par gånger även i andra halvlek, men inte lika ofta.

"Får sikta in oss på träningsmatchen"

Det såg länge ut att räcka till avancemang från gruppen, men Henok Goitom gjorde 1-0 till AIK med fem minuter kvar att spela mot Örgryte och sköt Stockholmslaget till gruppsegern.

– Det är en besvikelse nu, men vi kan inte göra någonting åt det. Nu får vi sikta in oss på träningsmatcherna och göra oss redo för serien.

Är det något speciellt du tycker ni måste förbättra inför Superettan?

– Som jag ser det är vi bra med bollen och sådär, men vi måste göra vad tränaren säger och gör vi det kommer vi fortsätta förbättra oss, avslutar Kwakwa.

Jnytt-TV: Alexander Jallow om målet och matchen.

Matchfakta

Jönköpings Södra IF-Norrby IF (1-0)

Målskytt J-Södra, Alexander Jallow

Varning J-..

Matchfakta

Jönköpings Södra IF-Norrby IF (1-0)

Målskytt J-Södra, Alexander Jallow

Varning J-Södra, Sebastian Crona

Publik: 654

Laguppställning J-Södra

Frank Pettersson

Joakim Karlsson-Sebastian Crona-Philip Wiström (ut 18), Jesper Svensson-Fredric Fendrich (ut 75)-Enock Kwakwa-Amir Al-Ammari-Alexander Jallow, Jakob Orlov (ut 84)

Avbytare: Oliver Eriksson Dorji, Tom Siwe (in 18), Tommy Thelin (in 75), Daryl Smylie (in 84), Jetmir Haliti, Benjamin Tannus, Erik Moberg