Annons

Matchfakta

Fotboll, Superettan

Norrby IF-Jönköpings Södra IF 1-7 (0-3)

0-1 (21) Daryl Smylie, ..

Matchfakta

Fotboll, Superettan

Norrby IF-Jönköpings Södra IF 1-7 (0-3)

0-1 (21) Daryl Smylie, 0-2 (28) Edin Hamidovic, 0-3 (35) Amir Al-Ammari, 0-4 (46) Edin Hamidovic, 0-5 (55) Daryl Smylie, 0-6 (59) Amir Al-Ammari, 0-7 (83) Edin Hamidovic, straff, 1-7 (88) Dijan Vukojevic.

Domare: Fredrik Klitte.

Publik: 719, Borås Arena.

Att matchen skulle sluta 7-1 i J-Södras favör var väldigt svårt att tro efter matchens 15 första minuter.

”De gröne” var tillbakapressat i matchupptakten. Norrby öppnade matchen klart bäst och hade bland annat ett skott i stolpen.

Annons

Efter att en kvart spelats drabbades J-Södra av en ny skada på en försvarsspelare. Erik Moberg gick omkull nära sidlinjen efter att ha blivit stämplad av Nicklas Savolainen. Moberg blev liggandes på planen i flera minuter och fick ledas av planen.

När spelet väl var igång igen fick publiken se en rejäl scenförändring. J-Södra tog över mycket av spelet, kom i flera fina anfall och gjorde tre mål innan första halvlek var över.

”Komma anstormning”

Daryl Smylie öppnade målskyttet när han drog till från distans. Några minuter senare gjorde Edin Hamidovic sitt första mål i J-Södra. Alexander Jallow spelade fram Hamidovic, som vände runt i straffområdet och rullade bollen i mål.

3-0-målet kom på en frispark som Amir Al-Ammari skruvade i mål via benen på en olycklig Mergim Krasniqi.

– Under pausen pratade vi om att det skulle komma en anstormning, men i stället gjorde jag mål efter 20 sekunder ungefär. Då dog de direkt, säger Hamidovic.

Ja, bara 22 sekunder hade spelats när Edin Hamidovic gjorde sitt andra mål i matchen. Den här gången sköt nyförvärvet från Gais bollen i mål via stolpen.

5-0 satte Daryl Smylie när han skruvade bollen i mål. Kort därefter kom matchens helt klart snyggaste mål. Amir Al-Ammari upptäckte att Mergim Krasniqi stod långt ute och sköt bollen i mål från egen planhalva.

– Vilket mål. Att ens komma på tanken och att sedan utföra det är fantastiskt bra, berömmer Hamidovic.

Men segersiffrorna stannade inte där. Efter 83 minuter fullbordade Edin Hamidovic sitt hattrick när han gjorde mål på straff. Hårt och otagbart för Krasniqi.

– Jag är förste straffskytt. De (Al-Ammari och Smylie) var också sugna och frågade om de fick ta den, men jag låtsades att jag hade tinnitus inte hörde vad de sade…

De får högst betyg i J-Södra

Tre poäng: Edin Hamidovic

Nyförvärvet från Gais var hur effektiv som helst när chanse..

De får högst betyg i J-Södra

Tre poäng: Edin Hamidovic

Nyförvärvet från Gais var hur effektiv som helst när chanserna dök upp. Gjorde tre mål och visade att han möjligen blir den målskytt J-Södra saknat.

Två poäng: Daryl Smylie

Öppnade målskyttet och gjorde även 5-0-målet. Är viktig i offensiven med sitt spelsinne och sina farliga avslut.

En poäng: Amir Al-Ammari

Öxnehagasonen lär sent glömma den här matchen. Gjorde två mål – ett av dem ett drömmål från egen planhalva.

Jury: Peter Gustafsson, Borås Arena.

Gläds med målskytten

Norrby reducerade till 1-7 genom Dijan Vukojevic, men det målet var klen tröst för boråsarna.

– Det är härligt. Det är kul att vinna och det är skönt att vi fortsätter på den inslagna vägen. I dag spelade vi som vi ska göra och var effektiva. Planen gynnade oss och vi hade marginalerna med oss, säger Edin Hamidovic, som alltså blev hattrickskytt i sin tredje match för sin nygamla klubb.

– Det är roligt att få göra mål och bidra till en seger. Det är bra gjort att göra sju mål, men det gäller att komma till lägena också. Sedan var vi effektiva när chanserna dök upp.

Tränaren Andreas Brännström gläds åt att målskyttet lossnade för nyförvärvet.

– Det är roligt för honom. Jag hade unnat honom ett mål senast. Han ger oss lite andra saker, han är väldigt kvick och nyttig i en mot en-spelet, säger han.

Edin Hamidovic delar den bilden:

– Jag är en annorlunda forward än de andra i laget och jag försöker komma hit och bidra med spel och poäng. Jag är en genombrottsspelare och ska bidra med det fysiska. Eftersom jag är från bygden och är skolad här är det en annan grej att leva upp till. Men jag har kommit in bra i gänget.

Känner du att en tyngd har släppt från dina axlar nu?

– Jag har aldrig känt någon sådan press utan jag tror på mig själv och mina lagkamrater. De sätter mig i bra lägen och ger mig bra förutsättningar.

Så ställde J-Södra upp

Startelva: Frank Pettersson – Erik Moberg (17), Sebastian Crona, Tom Siwe – Alexander Jall..

Så ställde J-Södra upp

Startelva: Frank Pettersson – Erik Moberg (17), Sebastian Crona, Tom Siwe – Alexander Jallow, Enock Kwakwa (66), Fredric Fendrich, Amir Al-Ammari, Jesper Svensson – Daryl Smylie, Edin Hamidovic (84).

Avbytare: Anton Cajtoft, Tommy Thelin (84), Fabio Gama (17), Jetmir Haliti, Benjamin Tannus (66), Adam Gemheden, Ahmad Gero.

JnyttTV: Hör vad Amir Al-Ammari säger om storsegern och sitt drömmål.