Annons

Matchfakta

Fotboll, Träningsmatch

IFK Norrköping FK-Jönköpings Södra IF 1-2 (0-1)

0-1 (32) ..

Matchfakta

Fotboll, Träningsmatch

IFK Norrköping FK-Jönköpings Södra IF 1-2 (0-1)

0-1 (32) Jetmir Haliti, 0-2 (48) Jakob Orlov, 1-2 (90) Rasmus Lauritsen.

Spelplats: Östgötaporten.

Eftersom varken Norrköping eller J-Södra avancerade från Svenska cupens gruppspel möttes lagen i en träningsmatch på Östgötaporten under fredagseftermiddagen.

Med tanke på att Norrköping slutade tvåa i allsvenskan i fjol fick östgötarna bära favoritskapet, men J-Södra stod upp bra och stod för en gedigen insats mot bra motstånd.

– En träningsmatch är alltid en träningsmatch, men Norrköping är ett bra lag att möta eftersom de alltid spelar i ett bra tempo, säger Andreas Brännström.

Annons

Det var mållöst fram till 32:a minuten då Jetmir Haliti fick på ett snyggt avslut och placerade bollen i mål i det bortre krysset. Därmed blev nyförvärvet från Landskrona, som dragits med en lårskada, målskytt i sin första start i nya klubben.

– Det är jättekul. Jetmir är den ende spelaren som inte riktigt har varit med under försäsongen, och det här var ett ganska bra sätt att presentera sig…, säger Brännström.

"Jag tycker att vi är där vi vill vara", säger J-Södras tränare Andreas Brännström.
Foto: Adam Ihse/TT

”Skapade chanser själva”

J-Södras bästa chans före paus frånsett målet var Alexander Jallows skott i stolpen, och ”de gröne” kunde ha gjort mer än ett mål.

– Första halvlek var vår bästa halvlek offensivt i år. Vi får kanske större ytor mot ett så bra lag eftersom de är offensiva själva. Men vi skapade chanser själva, och på det sättet är vi nöjda, säger Brännström.

Tidigt i andra halvlek utökade inbytte Jakob Orlov ledningen när han drog till på halvvolley efter att ha blivit fint framspelad av Alexander Jallow.

Därefter hade Norrköping de bästa chanserna, men varken Kalle Holmberg och Lars Krogh Gerson lyckades få hål på Frank Pettersson i gästernas mål. Hemmalaget reducerade när Rasmus Lauridsen hittade rätt, men det målet kom först i 90:e minuten.

– Vi började okej och kändes vassa i början. Men sedan gick vi på knäna, vi blev nedtryckta och hade det jobbigt under andra halvan av andra halvlek. Några spelare som inte hade gjort 90 minuter innan blev trötta, och vi fick lida för det, konstaterar Brännström.

Vunnit fyra av fem

J-Södra matchade en delvis ny startelva den här gången. Brännström lät vissa spelare som spelade alla cupmatcher starta igen, medan några som fick begränsat med speltid i cupen fick spela mer nu.

– Jag roterade lite utan att det på något sätt kändes som en B-elva. Det är ganska tuff konkurrens eftersom många spelare är jämna. Eftersom vi inte får byta sex man i en seriematch behöver vi några fler som kan göra 90 minuter, säger Brännström.

J-Södra har vunnit fyra av fem spelade matcher under försäsongen. Enda förlusten kom mot regerande svenska mästarna AIK.

J-Södra har ytterligare två träningsmatcher inplanerade innan seriestarten. Nästa lördag väntar hemmamatch mot division 1-laget Carlstad United i Bankeryd och en vecka senare står seriekonkurrenten Norrby för motståndet på Borås Arena.

– Jag tycker att vi gjorde det okej i cupen. Vi är överens om att vårt försvarsspel var bra men att det finns mer att hämta i anfallsspelet, och vi fick se vad vi ville se i dag. Jag tycker att vi är där vi vill vara, säger Andreas Brännström.