Annons

Det handlar om Perparim Beqaj, som de två senaste säsongerna har representerat Varbergs BoIS, som i år mycket överraskande tog klivet upp i allsvenskan. Den 24-årige anfallaren noterades för 27 matcher och fem mål under den senaste säsongen. Året dessförinnan stod han för åtta mål och en assist.

– Perparim har vi följt en tid och där vår bedömning är att det är en utvecklingsbar forward som kan ta nästa steg i karriären i Jönköpings Södra IF, säger sportchefen Andreas Jankevics i ett pressmeddelande.

– Det känns mycket bra att komma till ett så etablerat elitlag som Jönköpings Södra IF och jag har även fått ett positivt intryck av staden. Jag ser fram emot att vara en del av den resa som växer fram under Andreas Brännström, säger Perparim Beqaj själv.

Annons

Visade upp sig i somras

Det andra nyförvärvet är Kevin Rodeblad, som dels visade upp sig i träningsmatchen mot Brage i somras och dels provtränat med laget nu i november. Rodeblad, som fyller 19 år i december, är en vänsterfotad försvarare som den senaste säsongen spelade division 2-fotboll med Enköpings SK.

– Kevin bekantade vi oss med redan i somras när han både provtränade och spelade i träningsmatchen mot IK Brage under sommaruppehållet. Efter ytterligare provträning i höst är vi nu glada över att ha Kevin hos oss de kommande säsongerna, säger Andreas Jankevics.

– Det känns väldigt bra att komma till Jönköpings Södra IF och jag fick en positiv uppfattning redan i somras. Jag ser fram emot att konkurrera om en plats till den kommande säsongen i Superettan, säger Rodeblad.

"Ser potential i honom"

Perparim Beqaj har skrivit på ett tvåårskontrakt, medan Kevin Rodeblads avtal sträcker sig över tre säsonger.

– ”Pep” är en spelare som vi känner väl eftersom han spelat i samma serie. Det är en väldigt stark spelare som också har fart och i grunden en forward som även kan användas i andra roller. Vad gäller Kevin är det en ung mittback som har varit och tränat med oss under året. Vi ser potential i honom och hoppas att vi under de kommande åren får se honom bli elitspelare, säger tränaren Andreas Brännström om de två nyförvärven i pressmeddelandet.

Spelarna presenterades på tisdagskvällens medlemsmöte, där media inte fick närvara.

J-Södra har tidigare gjort klart med mittfältaren Daniel Ljung och anfallaren Amar Muhsin.