Sex poäng på sju hemmamatcher, bara bottenlagen IFK Värnamo och Gefle är sämre på hemmaplan än vad J-Södra är. Siffror som såklart svider för Jönköpingslaget.

- Jag känner att här hemma har det varit stolpe ut. Vi är med i matcherna, men förlorar på våra misstag. Det måste vi förbättra, vara effektivare när vi får våra lägen och inte göra så många misstag. Det känner jag är nyckeln till fler poäng på hemmaplan, säger Peter Gwargis till Jnytt.

"Vill utnyttja deras svagheter"

För motståndet i eftermiddag står Halmstads BK, som ligger på allsvensk kvalplats.

- Vi vill utnyttja deras svagheter. Det är ett väldigt bra lag Halmstad, men alla lag har svagheter och vi ska försöka utnyttja det, säger Gwargis, vars lag gjorde en fin insats i den andra halvleken mot Örgryte i tisdags och fick med sig tre poäng.

Annons

- Vi är redo. Vi kommer från en vinst mot Örgryte där vi gör en riktigt dålig första, men höjer oss rejält och visar vilka karaktärer vi har i laget och det tar vi med oss inför matchen mot Halmstad. Vi har jobbat bra på träningarna och är väl förberedda.

Hur skönt var det att visa både er själva och alla andra vad ni kan?

- Det är otroligt skönt. I den första halvleken känner vi att inget gick rätt. Att komma ut i andra och dominera var det nog inte så många som trodde, det var säkert många som stängde av efter första och missade andra halvlek. Men det är otroligt skönt att kunna vända matchen och ta tre poäng.

Börjar hitta rätt offensivt

Mot Örgryte var det ett snabbt och bra anfallsspel som gjorde att J-Södra kunde vända och ta tre poäng. Peter Gwargis var redan efter matchen mot Falkenberg inne på att laget nu börjar hitta fram till fler klara lägen.

- När vi kommer runt på kanten är vi många i boxen och det är så vi gör båda målen mot Örgryte. Àrni (Vilhjálmsson) blev fri i straffområdet och sköt, men vi är ändå en kvar där och Jallow kan trycka in returen. Det har vi blivit bättre på.

Jnytt-TV: Stefan Jörgensen inför matchen mot Halmstad.

Fakta inför matchen

J-Södra: Sebastian Crona är avstängd och missar matchen. Däremot är Daryl Smylie tillbaka..

Fakta inför matchen

J-Södra: Sebastian Crona är avstängd och missar matchen. Däremot är Daryl Smylie tillbaka efter sin avstängning. Tommy Thelin, Anton Cajtoft och Lukas Eek är skadade.

HBK: Kan få tillbaka Thomas Boakye från skada. Saknas gör Marcus Klingenberg Mathisen som är avstängd. I senaste matchen mot Brage saknades knäskadade Emil Tot Wikström och ljumskskadade Andreas Hadenius.

Jnytt tippar: 2-1

Ställning i Jnytt-ligan:

17 poäng - Frank Pettersson

16 poäng - Peter Gwargis

12 poäng - Sebastian Crona