Fakta inför matchen

Fotboll, Superettan

IFK Värnamo-Jönköpings Södra IF

Läget i Värnamo: Har bara ta..

Fakta inför matchen

Fotboll, Superettan

IFK Värnamo-Jönköpings Södra IF

Läget i Värnamo: Har bara tagit fem poäng på säsongens elva första matcher och är tabelljumbo. Paulo Marcelo, Albin Seger, Archford Gutu och Lumala Abdu saknas, och det är frågetecken för Tyler Lissette som har fått sy sitt ögonbryn med fyra stygn efter en smäll. Det rapporterar VN.se.

Läget i J-Södra: Marcus Johansson och Fredric Fendrich är tillbaka i matchtruppen. Pontus Wik går in i truppen eftersom Carljohan Eriksson alltjämt saknas. Utgår gör Anton Liljenbäck, som är avstängd, och Ahmad Gero, som fick en smäll på lördagens träning. Anton Cajtoft, Anton Andreasson, Erik Moberg, Fredrik Olsson och Tommy Thelin saknas sedan tidigare på grund av skador.

Avspark: 19.00, Finnvedsvallen.

Jnytt tippar: 1-2.

Annons

J-Södra förlorade med 0-1 mot Helsingborg och följde upp det med att spela 0-0 mot AFC Eskilstuna. ”De gröne” har inte gjort mål sedan Árni Vilhjálmsson kvitterade till 2-2 tidigt i andra halvlek mot Degerfors 23 maj.

– Vi försöker hela tiden jobba med de grunder vi har. Vi har haft fokus på vårt anfallsspel och att hitta vår tajming där. Men vi har även tryckt på att vi måste ha med oss försvarsspelet, säger Christer Persson.

– Det är just helheten, att försvar och anfall sitter ihop och att vi kommer in i de ytor vi vill och får med oss tillräckligt med spelare. Tajmingen och samarbetet börjar i backlinjen och pågår till sista tredjedelen. Vi vill att spelarna ska ta löpningar som är tydliga och att de spelar med stort mod.

”Ha mer attack”

Mittfältaren Amir Al-Ammari sätter fingret på vad som behöver bli bättre.

– Det gäller att ha mer attack och vara mer bestämda och hotfulla när vi kommer in på motståndarnas planhalva. Vi behöver fylla på med folk när vi anfaller och ha folk i boxen när vi kommer till lägen. Snart kanske det lossnar om vi sätter dit alla halvlägen. Vi kommer till chanser, det gäller bara att sätta dit dem, säger han.

Det ska samtidigt sägas att både Helsingborg och Eskilstuna är topplag och har släppt in få mål.

– Man får inte glömma att vi har mött två bra lag. Det finns alltid en motståndare också som gör det svårt. Vi blir bättre för varje vecka, och det gäller även vårt anfallsspel. Det blir bättre och bättre, säger Persson.

Släppt in 25 mål

J-Södra har nu ett utmärkt tillfälle att få igång målskyttet. Värnamo har fått en minst sagt tuff start på säsongen, har bara tagit fem poäng på elva matcher och har den föga smickrande målskillnaden 7-25.

– Värnamo är spelmässigt bättre än tabellen visar, resultaten är missvisande sett hur det har sett ut. De har brister, precis som alla andra lag, och jag hoppas att vi kan utnyttja dem, säger Christer Persson, som är förväntansfull inför länsderbyt.

– Det blir så klart en inspirerande match. Vi har som vanligt rutiner som vi jobbar efter. Vi har analyserat den senaste matchen och har jobbat med grunderna i vårt spel. Jag tror att vi är pålästa och redo att möta dem. Det har varit bra fart på träningarna. Vi har fått tillbaka fler och fler spelare, vilket är väldigt glädjande.

Relaterat: Kompisarna som gör succé tillsammans