Annons

Efterspelet till J-Södras 2–1-seger kom att handla om något helt annat än den trepoängare som gör att Jönköpingslaget fortfarande har chansen att ta sig vidare till Svenska cupens slutspel.

I stället vittnade gästernas Amir Al-Ammari och Alexander Jallow om att de utsatts för rasistiska påhopp under matchen.

– Jag fick höra rasistiska ord under hela andra halvlek och det är något jag alltid kommer stå upp mot. Rasismen kommer aldrig segra, sade Jallow till Jnytt.

Under måndagen kommenterade Örgryte händelsen i ett pressmeddelande.

”Så fort vi fick kännedom om artikeln i Fotbollskanalen började vi undersöka saken. Vi har bland annat pratat med en del förtroendevalda supportrar som var på plats på Valhalla IP under matchen. Vi har pratat med arenapersonal och med spelare. Än så länge har ingen av de vi har pratat med hört något rasistiskt under matchen”, stod det bland annat i pressmeddelandet.

Annons

På måndagskvällen kommenterar också J-Södra den uppmärksammade händelsen för Jnytt.

– Grunden från vårt perspektiv är först och främst en arbetsgivarfråga. Vårt perspektiv är att våra anställda ska må bra. Det som hände i går tycker vi är oacceptabelt, säger J-Södras säkerhetsansvarige Sebastian Lagrell till Jnytt.

Lagrell hade ett samtal med de båda spelarna under söndagskvällen och ytterligare ett under måndagen.

Där beslutade spelarna att inte gå vidare med en polisanmälan utan att i stället fokusera på fotbollen.

– Vi sade till dem att vi kommer stötta er oavsett hur ni vill göra, säger Lagrell.

J-Södra har en policy om att polisanmäla hot och våld. Men då spelarna ville gå vidare från händelsen känner klubben ingen anledning att trycka på ytterligare, säger Lagrell.

Lagrell har under dagen även varit i kontakt med Örgryte.

– Vi är inte ute efter att sätta dit Öis. De gör ett bra arbete med de här frågorna, säger Lagrell.

J-Södras säkerhetsansvarige poängterar också att klubben inte heller lägger skulden på Göteborgsklubbens samlade supporterskara.

– Det är enskilda individer som begår övertramp, säger Lagrell.

Lagrell vill nu diskutera med sin kollegor runt om i Fotbollssverige om hur klubbarna kan skaffa en gemensam hållning om hur de ska agera om liknande händelser inträffar fler gånger.

Läs även

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app