Annons

De får högst betyg i J-Södra

Tre poäng: Frank Pettersson

Tog en straff och gjorde flera kvalificerade räddningar utö..

De får högst betyg i J-Södra

Tre poäng: Frank Pettersson

Tog en straff och gjorde flera kvalificerade räddningar utöver det. Kan inte lastas för målet.

Två poäng: Enock Kwakwa

Visade direkt att han kommer bli en nyckelspelare för J-Södra. Gjorde stor nytta och var svårstoppad på det centrala mittfältet.

En poäng: Jetmir Haliti

Var ett ständigt hot på vänsterkanten. Mattades en del i andra halvlek men visade att han kommer bli viktig.

Jury: Erik Boström och Peter Gustafsson, Stadsparksvallen

Att Andreas Brännström valde att starta med Smylie och Gama var för att laget skulle få in en viktig pjäs på defensiva fasta situationer.

Annons

– Halmstad är tunga på fasta, när vi fick tryck på oss mot Norrby i slutet plockade Smylie själv bort fyra fasta själv. Man brukar ha minimum tre spelare på plan som är bra på fasta, idag hade vi två. Smylie och Jocke Karlsson, säger Brännström på presskonferensen efter matchen.

Det innebar att Tommy Thelin fick inleda på bänken.

– Jag tror det är min första premiär någonsin som jag inte startar. Men jag kommer alltid göra mitt bästa och jobbar hårt på träningar och vill hjälpa laget. Får man chansen hoppas jag att bidra på något sätt, det är bara att jobba på, säger Thelin, som fick kaptensbindeln när han byttes in.

"Vi blir lite långa"


Foto: David Wreland

Matchen då? J-Södra hade stundtals problem på mittfältet och det var gästande Halmstad som vann flest dueller.

– Jag tycker vi gör det helt okej i 55 minuter, sen blir vi lite långa och de vinner mycket andrabollar. När jag kommer in försöker jag stänga ytan mellan anfall och mittfält, det blev ett hål där. Jag och Smylie försökte stänga det och vi blir kanske lite låga. De trycker ner oss och vi får slita hårt, säger Thelin som tillsammans med övriga på Stadsparksvallen fick se Sadat Karim nicka in 0-1 i slutminuterna.

– Sadat gör det bra, han har rätt många chanser. Det känns extra tungt när Frank verkligen håller oss kvar i matchen. Att inte kunna ge honom det och även hemmafansen med det tifot, det är tungt att inte få med sig en poäng i varje fall efter den tiden de lägger ner. Man är glad över att vi har dem, att de orkar lägga den tiden och skapa den stämningen på arenan är fantastiskt.

Hur är det att vara igång med "riktiga" matcher igen?

– Det är lite mer på riktigt nu. På försäsongen kan man få med sig svar på vissa saker. Vi har med oss en bra försäsong in i seriespelet, sen är detta en tuff match och omständigheterna gör att det blir en svårspelad match. Men båda lagen försöker spela fotboll så gått det går. Idag var Halmstad lite starkare än oss, säger Thelin som nu får försöka slå sig in i laget efter en försäsong där han ofta fått inleda vid sidan av. En ovanlig roll för en tidigare helt given startspelare i J-Södra.

– Jag får jobba hårt. Sen är det inte jag som bestämmer, utan jag får bara gnugga på.

Jnytt-TV: Se presskonferensen med lagens tränare.