Annons

Det har gått allt annat än bra. Öster ligger sist i Superettan med endast elva poäng sedan man bara lyckats vinna en match så här långt. Utöver det har man spelat oavgjort åtta gånger.

Nu agerar föreningen. Tränaren Christian Järdler får sparken enligt P4 Kronoberg, något som även Järdler själv bekräftar via ett sms till Smålandsposten.

Enligt uppgift kommer tränarsysslan fortsättningsvis att ledas av Denis Velic, Andreas Ottosson och Kalle Björklund.

Velic och Ottosson, som kommer dela på huvudansvaret, finns redan i klubben. Nu ansluter även Kalle Björklund som assisterande tränare. Björklund kommer närmast från division III-laget Laholm.

Annons

Köptes loss

Christian Järdler var tidigare tränare i IFK Värnamo. Han köptes då loss från sitt kontrakt av Öster och hade kontrakt även nästa säsong med sin nya klubb.

- Jag har trivts väldigt bra i Östers IF som är en fantastisk förening. Jag har lärt känna många trevliga människor och haft ett jättebra samarbete i sportgruppen, berättar Christian Järdler och fortsätter:

- Jag har gett mitt yttersta för hela föreningen sen första dagen men tyvärr har A-lagets resultat senaste tiden varit för dåliga. Jag önskar klubben stort lycka till och jag är övertygad om att Östers IF med hjälp av den stärkta spelartruppen spelar i Superettan även nästa år säger Christian Järdler till föreningens hemsida.