Evgeni Kobozev anslöt till J-Södra i december förra året, och efter lite drygt tre månader trivs han i både staden och laget. Efter en spelarkarriär som uteslutande spenderats i Ryssland flyttade Kobozev till Finland och VPS inför förra säsongen. Nu har 27-åringen alltså hamnat i Jönköping.

– Jag bor i en lägenhet, men ska snart flytta till en annan. Jag tycker ändå att jag har kommit till rätta, säger Kobozev till Jnytt som till skillnad från sin tid i Finland nu även kommer bo tillsammans med sin familj.

– Det är en skillnad och jag har lite ansvar hemma nu också med två små barn. Men det känns bara bra, min familj motiverar mig.

Hur har det varit att komma in i laget?

– Det har varit bra, spelarna är väldigt vänliga och när jag kom hit ville de hjälpa mig och erbjöd mig sin support vilket var väldigt snällt från dem. Jag känner mig hemma och litar på både mina lagkompisar och mig själv, så allt känns okej.

"Jag vill spela så mycket som möjligt"

När Evgeny Kobozev fick erbjudandet från J-Södra kände han att steget till den svenska fotbollen var det rätta att ta för att kunna ge sig själv en bra utmaning. Han beskriver Allsvenskan som en tuff liga, med mycket publik på läktarna. Med bara några dagar kvar till premiär är han redo för tävlingsmatcher igen.

Annons

– Jag vill spela så mycket som möjligt, och ska göra mitt bästa för att hjälpa laget.

Hur ser du på J-Södra, och ert sätt att spela?

– Jag tycker att vi verkligen försöker spela fotboll och det är ett intressant lag att vara en del av, säger han och utvecklar:

– Jag måste hela tiden vara på tårna och beredd på att hjälpa till och jag är en viktig del av lagets spel.

Måkskyttet lossnade mot Värnamo

Under försäsongen hade J-Södra stora problem med sitt målskytte, men i den sista matchen mot Värnamo (seger med 5-1) släppte det rejält. Evgeny Kobozev är visserligen inte med i laget för att bidra med mål framåt, men menar ändå att det var viktigt för hela lagets självförtroende att målskyttet lossnade mot Värnamo.

– Mentalt var det vikigt att göra mål, och att få in den känslan. Men tidigare på försäsongen har vi fokuserat på det spelmässiga och att förbättra oss, säger ryssen och fortsätter med att säga hur han tycker att laget har utvecklats bra under den tiden han har varit i landet.

"Anton är en vänlig kille"

När J-Södra spelar borta mot Örebro på måndag talar allt för att det är Kobozev som står i mål, men under säsongens gång kommer han sannolikt få tampas rejält med Anton Cajtoft om vem som ska vara nummer ett mellan stolparna i J-Södra.

– Konkurrensen är alltid bra, det hjälper spelare att utvecklas. Han (Anton Cajtoft) är en vänlig kille och vi har en bra kontakt och inga problem med varandra, vi hjälps åt bra under träningarna, avslutar J-Södra nya målvakt, Evgeny Kobozev.