Annons

Fakta inför matchen

Fotboll, Superettan

IK Brage-Jönköpings Södra IF

Läget i Brage: Parkerar på sjät..

Fakta inför matchen

Fotboll, Superettan

IK Brage-Jönköpings Södra IF

Läget i Brage: Parkerar på sjätte plats i tabellen med 38 poäng. Har tio poäng upp till den allsvenska kvalplatsen och avståndet är lika stort till negativ kvalplats. Är formsvagt och har bara tagit en poäng på de fem senaste omgångarna. Joseph Ceesay är avstängd i den här matchen efter att ha fått rött kort mot AFC Eskilstuna senast.

Läget i J-Södra: Har bara två vinster under hösten och har inte vunnit sedan Gefle besegrades 8 september. Återfinns på trettonde plats på 28 poäng. Lagkaptenen Tommy Thelin är ett osäkert kort på grund av en lårskada. Anton Cajtoft och Anton Liljenbäck är långtidsskadade.

Avspark: 17.30, Domnarvsvallen.

Jnytt tippar: 1-1.

Annons

J-Södra har inte spelat match på en och en halv vecka eftersom superettan har haft landslagsuppehåll. Men nu är det dags för omstart, och helgens omgång är den fjärde från slutet.

– Vi har fått lite tid att träna, fokus har varit på lite högre fys och en hel del anfallsspel. Vi har gjort mål på det sätt som är svårast, alltså mot samlade försvar. Däremot har vi gjort få mål på enklare sätt som fasta situationer och kontringar. Vi är inte seriens snabbaste lag, men en så låg siffra ska vi inte ha. Därför har vi jobbat med hur vi ska agera när vi vinner boll, säger Andreas Brännström.

”En svår match”

J-Södra ställs nu mot ett Brage som har gjort en stark säsong som nykomling. Den senaste tiden har det dock gått tyngre för Borlängelaget, som i praktiken är borta från striden om en allsvensk kvalplats.

– Det är ett bra lag som har gjort en jättebra säsong, så det blir en svår match. Jag hoppas att vi i lite större utsträckning kan vi se ut mer som vi gör på hemmaplan, säger Brännström.

Södratränaren har bra koll på söndagens motståndare eftersom han under tre år var tränare för Dalkurd, som tidigare hade just Borlänge som hemvist.

– Så är det, det är ett lag jag har bra koll på. Tre-fyra av mina gamla spelare spelar i Brage nu, så det finns flera anledningar till att jag följer dem.

Thelin ett frågetecken

J-Södra återfinns på negativ kvalplats och är i stort behov av poäng för att undvika kval och i värsta fall direktnedflyttning.

– Det krävs vinster såklart. Sedan behöver spelet se likadant ut under längre perioder. Vi har varit passiva under delar av matcherna, nu gäller det att få bort det och ta vara på 90 minuter. Vi måste bli ännu bättre på att ha fart och mer variation i vårt anfallsspel, säger Brännström.

J-Södra har i stort sett samtliga spelare tillgängliga för spel. Enda frågetecknet är lagkaptenen Tommy Thelin, som inte är helt återställd efter in lårskada.

– Hade det varit sista matchen hade han nog kört. Men vi har rätt mycket att förlora i att låta honom spela redan nu. Vi hade en liknande situation med Fredrik Olsson för några veckor sedan. Han var nästan frisk men vi lät honom vila en vecka extra, säger Andreas Brännström.

– Det är bara Tommy som har haft problem, annars har alla kunnat träna. Det är stor skillnad jämfört med några veckor tillbaka.

Relaterat: Thelin kan missa måstematchen

JnyttTV: Amir Al-Ammari om slutspurten och sitt eget landslagsäventyr.