Annons

Den 20 november skrev ghananen Enock Kwakwa på för Jönköpings Södra. Därmed lämnade han det Falkenberg som tog klivet upp i allsvenskan. Han anslöt till västkustlaget under 2015 och har innan dess bland annat spelat akademifotboll i Manchester City.

Nu börjar han göra sig hemmastadd i Jönköping.

– Det känns bra att vara här och det är en trevlig stad. Alla verkar trevliga och staden är rätt stor också. Allt är bra så här långt och jag har några kompisar här som det kändes bra att flytta in med, säger han till Jnytt efter ett träningspass i Elmiahallen.

Han anslöt till Jönköping under trettondagshelgen och har än så länge inte hunnit hitta något favoritställe i sin nya hemstad.

– Det var tänkt att vi skulle dra till stan, men jag gillar inte kylan så vi stannade hemma och spelade spel. Men förhoppningsvis kan vädret bli bättre och vi kan gå ut och titta på staden.

Annons

Trivs med nya tränaren

Träningsinledningen i J-Södra har varit relativt lugn och Kwakwa säger att han trivs med tränaren Andreas Brännström.

– Det har börjat bra. Vi har börjat enkelt med passningsövningar och man kan se vilken typ av tränare han är. Jag gillar honom, det har varit intensivt och jag är säker på att han kommer få oss att utvecklas.

Under åren i Falkenberg har 24-åringen spelat i både allsvenskan och superettan. Han säger att superettan är en lurig serie där det inte går att ta något för givet.

– I svensk fotboll handlar mycket om aggressivitet och tempo. Det är svårt att se individuell talang i Sverige och alla jobbar hela tiden som ett lag.

Vad vill du bidra med?

– Tränaren gillar passningsspel och att förbättra spelarna. Jag har spelat fyra år i Sverige och jag är här för att utveckla mig själv och även hjälpa laget ta sig tillbaka till allsvenskan igen, det är alla spelares dröm, att vara med och spela på hösta nivån.

Enock Kwakwa har spelat 41 matcher i Superettan, det har blivit ett mål och fem framspelningar. I allsvenskan har han gjort ett mål på 21 matcher. När Falkenberg tog klivet upp till svensk fotbolls finrum förlängdes inte kontraktet och Kwakwa blev kvar i superettan.

– Allt händer av en anledning. Det hade varit roligt att spela i allsvenskan, men nu blev det inte så och det innebär inte att min fotboll är slut. Nu kanske vi tar J-Södra tillbaka dit, när jag spelade mot laget tyckte jag de spelade bra och nu finns chansen att ta tillbaka laget.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app

Läs även: