Annons

Fakta inför matchen

Fotboll, Superettan

Jönköpings Södra IF-Dalkurd FF

Läget i J-Södra: Har inlett se..

Fakta inför matchen

Fotboll, Superettan

Jönköpings Södra IF-Dalkurd FF

Läget i J-Södra: Har inlett seriespelet med två raka förluster, 0-1 mot Halmstad och 1-2 mot Degerfors. Joakim Karlsson och Jakob Orlov missar den här matchen på grund av skador. Philip Wiström är korsbandsskadad och spelar inte mer den här säsongen. Övriga spelare är tillgängliga för spel.

Läget i Dalkurd: Har tagit en poäng på de två första matcherna i superettan. Spelade 0-0 mot Öster i premiären och det följdes av en förlust med hela 0-4 mot Brommapojkarna.

Avspark: 19.00, Stadsparksvallen.

Jnytt tippar: 1-1.

Annons

Andreas Brännström tränade Dalkurd säsongerna 2014, 2015 och 2017. Under dessa tre år var han med om två avancemang, och det råder inga tvivel om att han fortfarande har känslor för klubben som numera har Uppsala som bas.

– Jag var där i två omgångar och hade tre roliga år. Vi vann både division 1 och superettan under min tid där. Jag har fortfarande bra relation till de i klubben och har till och med varit och hälsat på i deras nya klubblokaler. Det har kanske varit de roligaste åren hittills i min tränarkarriär, men jag ska försöka göra det ännu roligare här, säger han.

Dalkurds sejour i allsvenskan varade bara i ett år och klubben har nu fått börja om i superettan.

– Det är ett bollskickligt lag. De bygger nytt precis som många andra klubbar gör när de har åkt ur en serie och de har kanske har lite fler kontringsspelare än tidigare, säger han.

Tagit en poäng

Dalkurd har tagit en poäng på de två första matcherna. Det är en mer än J-Södra, som har öppnat seriespelet med två raka förluster. Därmed möts två lag som jagar säsongens första seger.

– Det är klart att vi hade velat ha poäng, det medger jag. Segrar ger en tro. Vi har gjort några misstag och blivit väldigt hårt straffade. Det blir man lätt i superettan, säger Brännström.

Upplever du att självförtroendet har blivit stukat?

– Nej, det gör jag inte. Det känns fortfarande bra. Men en seger hjälper oss att tro på idén.

Vad behöver ni ändra på för att vinna matcher?

– Vi hade en period, framför allt i Svenska cupen, då vi var otroligt aggressiva när vi tappade boll. Vi har jobbat med att hitta tillbaka till det.

Hur ser du på kontinuitet kontra rotation i startelvan?

– Det är en bra fråga. Det får inte bli en känsla av att man bestraffas om man gör en dålig match. Samtidigt är flera spelare väldigt nära en plats i startelvan, och då behöver vi använda dem.

”Går framåt för honom”

Joakim Karlsson tvingades kliva av efter en olycklig situation i slutet av matchen mot Degerfors och kommer inte till spel mot Dalkurd.

– Han hamnade under deras målvakt och har skadat ett ledband i knäet. Diagnosen är oklar men han spelar inte i den här matchen, säger Brännström, som låter Erik Moberg ta Karlssons plats i backlinjen.

– Ja, det kan jag gå ut med. Han var bra mot både Norrköping och Norrby, så där är vi inte oroliga.

Jakob Orlov finns på skadelistan sedan tidigare.

– Det går framåt för honom, och vi får se om vi kan trappa upp hans träning nästa vecka, säger Andreas Brännström.

JnyttTV: Hör vad den tidigare petade mittbacken Erik Moberg säger inför matchen.