Annons

Júlio César Fernandes, som är anfallare, tränade med J-Södra redan i höstas och de två senaste veckorna har han haft sällskap av den offensive mittfältaren Ramiel Faris.

Duon kommer att göra sin sista träning med ”de gröne” under lördagen. Sedan kommer klubben fatta ett beslut om någon eller båda ska erbjudas kontrakt.

– Att de skulle komma på besök var bestämt redan innan vi värvade Fábio (Gama dos Santos), det var klart sedan länge innan de skulle vara här. Nu får vi sätta oss ner och värdera, säger Andreas Brännström efter fredagsträningen.

J-Södra söker efter en anfallare men om han kommer att heta Júlio César Fernandes återstår att se.

”Snabb forward”

– Jankevics (Andreas, sportchefen) är på resande fot nu, men vi räknar med att ta ett beslut på måndag, säger Brännström, som ger följande bild av spelarna:

Annons

– Júlio är en snabb forward som gjorde mål när han spelade match med U21-laget. Ramiel är mer en åtta eller tia. Han är bollskicklig men samtidigt är det tjockt på de positionerna.

J-Södras forwardsuppsättning består av Ahmad Gero, Jakob Orlov och Tommy Thelin. Trion ska bli en kvartett innan den än komplett.

– Vi tittar på en annan typ av anfallare, vi vill ha en mer djupledsgående spelare som kan komplettera de vi har, förklarar Brännström.

Hur viktigt är det att göra klart med den spelaren i närtid?

– Helst hade det fått vara klart redan nu, men när vi ligger så långt fram i övrigt är det viktigaste att det blir rätt.

Flera saknades

En rad spelare saknades när J-Södra tränade i Elmiahallen. Daryl Smylie befinner sig fortfarande i Nordirland på grund av familjeskäl och det är osäkert vilken dag när han är tillbaka. Vidare körde Jetmir Haliti, Alexander Jallow och Tommy Thelin egen träning vid sidan av, men det är ingen fara med någon av dem.

– Tommy fick en smäll i går och eftersom han var borta en del i fjol tar vi noll risker. Han har annars sett fräsch ut. Alexander och Jetmir har någon överansträngd muskel respektive tunga lår, så de fick köra individuell träning, säger Andreas Brännström, som är nöjd med de första två träningsveckorna.

– Det är ett bra go och det känns positivt. Sedan får man lägga in en brasklapp eftersom ingen elva tas ut i januari. Vi har kört ganska mycket passningsspel och vad vi gör med det. Det handlar inte bara om att ha boll utan vilka ytor vi vill komma åt. Nästa vecka blir det lite intensivare träningar och då räknar jag med att alla är igång.

JnyttTV: "Vi är revanschsugna". Hör vad Frank Pettersson säger om januariträningen.