Annons

På onsdagskvällen var det hög stämning i J-Södras trevliga klubbstuga uppe på Odensberg. Klubbstugan, som verkligen är hjärtat i föreningen, var fylld av glada medlemmar i J-Södras Odensbergsgrupp.

Denna består av ett 70-tal medlemmar som lagt ned oerhörd kraft och tid genom åren i J-Södra. Först under många år som spelare eller ledare i föreningen och därefter hjälp med underhåll och renovering etc av klubbstugan. Den är nu både tillbyggd och renoverad och i prima skick. A-laget har förlagt alla samlingar och även träningar, utom vintertid, där. Bl a nye huvudtränaren Andreas Brännström har åtskilliga gånger uttryckt sitt gillande av anläggningen.

Lars-Göran Åkerberg hälsade välkommen och därefter fortsatte festligheterna med ett luciatåg som bestod av några "utklädda" medlemmar under ledning av hustomten Leif Johansson, för kvällen Lucia. Han hade dessutom satt egen Södra-anpassad text till "Sankta Lucia" som mottogs med jubel.

Annons

Odensbergsgänget hade dessutom lyckats med konststycket att ta fram en egen orkester, Anders-Ingvarz. De två fd pop-idolerna från 60-talets Jönköping Anders Lagström och Ingvar Ek hade dammat av sina gamla fina gitarrer och uppträdde tillsammans med J-Södras allt i allo Anders Palm på klaviatur. Anders Lagström och Ingvar spelade på 60-talet i Moochers och Ingvar även i en tidig upplaga av Hoods.

På programmet stod även inmundigande av god jultallrik, prisutdelningar, historieberättande, julklappsutdelning mm. Alla närvarande var överens om att det var en toppenkväll.

Gänget fortsätter att träffas varannan onsdag framöver på Odensberg. Under en tid i vinter blir det Elmiahallen i stället och då kan man samtidigt bevittna A-lagstruppens träning där. Då anläggningen på Odensberg nu inte har något akut renoveringsbehov står på programmet oftast att lyssna till intressanta gästföreläsare. Många står redan i kö och vill komma...