Annons

Våren 2014 lämnade motoralliansen in ett medborgarförslag där man föreslog att kommunen hänvisar mark för en gemensam anläggning för motorsport och skytte.

Nu har kultur- och fritidsnämnden avslagit den, med motivationen att det inte finns någon lämplig mark för det ändamålet i kommunen.

Finns det verkligen inte det i hela kommunen?

– Nej, inte som tål en så bullrig verksamhet med hänsyn till naturskydd och allt, säger Karin Semberg, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Alkhagen besviken

I nämndens beslut anges att man i stället vill lyfta frågan till länsnivå för vidare beredning. Det betyder att man vill se om det går att göra något i samarbete med någon eller några andra kommuner - som i så fall måste ha lämplig mark.

Annons

– Sen är det ekonomin också. Med de besparingsförslag som har kommit fram nu är sannolikheten att få loss ett antal miljoner inte stor - jag har svårt att tro att det prioriteras, säger Karin Semberg.

Rolf Alkhagen, som nyss fyllde 78 år och har kämpat för en motorbana i drygt 30 år, är besviken.

– Jag tycker att det är underligt att man inte har hittat en lämplig plats i hela kommunen. Det känns som att de har lagt en dimma över alltihopa och hoppas att gubben ska hinna dö…

I onsdags lämnade han över en skrivelse till kommunen från motoralliansen. I den kräver de fler besked angående den konsult som har utrett frågan – hur upphandlingen gick till, hur direktiven såg ut, vad som har gjorts och inte minst vad som står konsultens rapport.

– Vi har i alla fall inte fått se något och vet inte vem som har gjort den, säger Rolf Alkhagen.

Kämpar vidare

De funderar också på att 
ta hjälp av juridisk expertis.

– Vi behöver nog få hjälp för vi verkar inte hänga med i svängarna.

På ett möte med motoralliansen nyligen var man eniga om att fortsätt kämpa för en motorbana.

– Vi begär ju inga pengar - bara en plats att vara på. Vi har så många sponsorer att det bara är att köra igång. Kommunen behöver inte betala en spänn. Jag ger mig aldrig för jag gör inte det här för egen skull utan för alla ungdomar som håller på med bilar, säger Rolf Alkhagen.