Annons

Trots att det skiljer många poäng och tabellplaceringar mellan JIK och Pixbo blev det en jämn match. Nykomlingen gav topplaget tufft motstånd.

Pixbo vann första perioden med 2-1, ledde med 3-1 efter två spelade perioder och gjorde ytterligare ett mål i upptakten av tredje perioden. Men JIK repade mod och gjorde två snabba mål. Felicia Glad satte sitt andra mål fram till 2-4 och Clara Lundell reducerade till 3-4.

– I det läget var vi riktigt på gång. Men tyvärr fick de göra 5-3 när vi gick bort oss i ett byte, och då dog forceringen, suckar Robert Nordlund.

3-5 stod sig – och efteråt har Nordlund blandade känslor.

”Verkligen värda poäng”

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK-Pixbo Wallenstam IBK 3-5 (1-2, 0-1, 2-2)

..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK-Pixbo Wallenstam IBK 3-5 (1-2, 0-1, 2-2)

Målskyttar, JIK: Felicia Glad, 2, Clara Lundell.

Pixbo: Stephanie Boberg, Caroline Adelöw, Alicia Fylke, Amanda Lööv Miljevic, Linda Andersson.

Publik: 253, Arenan Idrottshuset.

Annons

– Det märktes att vi hade gjort läxan väl. Vi hade en bra matchplan som vi lyckades hålla nästan perfekt. Tjejerna gjorde det fantastiskt bra och ska ha all heder, men tyvärr fick vi inte in bollarna. Jag lider med tjejerna, vi var verkligen värda poäng i dag, säger han.

– Vi hade läst på om Pixbo. Vi visste hur de skulle spela upp bollen och vilka ytor de söker och vi stängde ner det bra. De är tvåa i serien och är en stark kandidat att nå Globen, och vi gjorde det riktigt bra. I dag var vi minst lika bra som dem. Det är synd att vi inte fick utdelning och poäng.

Svårt nå slutspel

Med fyra omgångar kvar har JIK åtta poäng upp till en slutspelsplats, medan avståndet till nedflyttningsplats bara är fyra pinnar.

– Uppåt blir det väldigt tufft, men nedåt är det väldigt tajt. Men vi fokuserar inte mycket på tabellen utan måste leva en match i taget. Spelar vi som i dag kommer vi reda ut det, vi visade att vi är ett förbannat bra innebandylag. Fortsätter vi spela så här får vi resultaten med oss, säger Robert Nordlund.