J-Södra har haft stora problem med målskyttet, laget har bara mäktat med 13 mål på 16 omgångar. Därför kan det ses som en överraskning att klubben förstärker truppen med en försvarsspelare.
- Vi ser en långsiktig förstärkning i Tom Siwe, säger Olle Nordin, rekryteringsansvarig i J-Södra. Det är en spelare som vi vill ha med i framtiden - eftersom många spelarkontrakt går ut i höst - och som kommer att föra föreningen vidare. Men han kommer redan nu att ta upp konkurrensen med de befintliga spelarna.
Faktum är att Siwe blev helt spelklar medan presskonferensen pågick under torsdagseftermiddagen, Nordin kunde gladeligen visa upp faxet som bekräftade att övergången - en så kallad expressövergång - var registrerad.

Annons

Ungdomsproffs
Tom Siwe inledde sin karriär i Hagapojkarna och spelade även i Hallby och Husqvarna FF innan han blev ungdomsproffs i Heerenveen för tre år sedan. Men nu är han alltså åter i Jönköping.
- Att komma tillbaka till Sverige kan ses som ett nederlag, men jag ser det som en chans att utvecklas och kanske komma ut i Europa igen, säger Siwe, som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år.
- J-Södra har ett riktigt bra lag och jag hoppas kunna vara med och föra laget uppåt i seriesystemet, även om det just nu gäller att hålla sig kvar i Superettan.

"Knackade på dörren"
Tom fick aldrig chansen i Heerenveens A-lag. Första säsongen ingick han i B- och U-truppen, och spelade mestadels med U19-laget. Andra året tränade han med representationslaget, men spelade matcher i B-laget. Under den tredje - och sista - säsongen i Holland ingick han i planerna för A-laget.
- Jag knackade på dörren, men kom aldrig riktigt in utan var 18-19:e man i truppen, konstaterar Siwe. När kontraktet gick ut i våras tog jag och klubben ett gemensamt beslut att inte förlänga det eftersom jag vill spela seniorfotboll.
- Men jag ångrar absolut inte att jag åkte dit. De ser fotboll på ett helt annat sätt och jag själv har fått ett helt annat fotbollstänkande. I Sverige prioriteras lagandan medan det är mer individuellt inriktat i Holland.

"Spelsugen"
Tom har tränat med J-Södra under sommaren, och gör sitt första framträdande i den gröna tröjan i U21-matchen mot Gais på torsdagskvällen.
- Jag har inte spelat match på hela sommaren, och jag är därför så spelsugen som man kan bli, säger han.
Andreas Jankevics har tränat Tom Siwe i både Haga, Hallby och HFF, och Södratränaren har bara gott att säga om nytillskottet i truppen.
- Han har spetskvaliteter i det offensiva spelet och har vinnarskalle. Han viker sig aldrig utan går in med 110 procent i duellerna trots att han inte är så stor, säger Jankevics.