Annons

Alexander Jallow har varit uttagen till U21-landslagssamlingar tidigare under sommaren och debuterade i matchspel i början av juni.

Nu står det klart att han ingår i truppen som inleder resan mot U21-EM år 2021. Den 10 september spelar Sverige hemma mot Irland.

– Det är en väldigt spännande första match mot Irland för oss där vi kommer se var vi står någonstans. Vi kommer att möta ett taggat Irland som redan har startat sitt kval med en vinst och är sugna på att göra ett bra resultat mot oss. Det gäller att vi kommer upp på full nivå för att nå det resultatet vi vill ha, säger Nilsson till förbundets hemsida.

Förutom Sverige och Irland ingår även Italien, Island, Armenien och Luxemburg. EM-kvalet består av nio grupper där gruppvinnarna och den bästa grupptvåan går direkt till EM. Övriga grupptvåor går till playoff.

Annons

– Det är en hyfsad grupp vi har hamnat i. Italien får stå som favoriter till gruppsegern, men vi ser oss själva vara med där uppe och slåss om förstaplatsen såklart, säger Nilsson.