Annons

Fakta inför matchen

Fotboll, Superettan

Norrby IF-Jönköpings Södra IF

Läget i Norrby: Har en seger och..

Fakta inför matchen

Fotboll, Superettan

Norrby IF-Jönköpings Södra IF

Läget i Norrby: Har en seger och två oavgjorda matcher hittills och parkerar på femte plats i tabellen. Mittbacken Jonathan Azulay finns inte med i matchtruppen på grund av skada.

– Vi är väl förberedda och har ett mycket gott självförtroende inför den här uppgiften. Vi är obesegrade hittills och det ska vi vara även när domaren blåser av morgondagens match. Många spelare har kommit tillbaka från sina skador också vilket gör att truppen vässas till ytterligare, säger assisterande tränaren Marcus Översjö till klubbens webbplats.

Läget i J-Södra: Har vunnit en match, förlorat två och är elva i tabellen. Alexander Jallow är tillbaka i matchtruppen. Jetmir Haliti är ett osäkert kort men är uttagen i matchtruppen. Joakim Karlsson, Jakob Orlov och Philip Wiström finns på skadelistan sedan tidigare.

Avspark: 15.00, Borås Arena.

Jnytt tippar: 1-1.

Annons

Alexander Jallow missade J-Södras seriepremiär mot Halmstad på grund av skada, och förra omgångens match mot Dalkurd tvingades han avstå på grund av sjukdom.

– Det har varit en jobbig period. Det har varit fyra-fem veckor med skador och sjukdomar. Men nu är jag tillbaka igen och jag hoppas att det blir bättre, säger han.

Hur spelsugen är du?

– Jag är jättespelsugen, jag ser fram emot att spela match igen. Det pirrar lite i kroppen.

Eftersom matchen mot Norrby spelas på Borås Arena har J-Södra tränat på konstgräset på Furuviks IP i Bankeryd de senaste dagarna.

Är obesegrat

– Det har varit bra fokus och bra kvalitet. Det blir bättre och bättre hela tiden, säger Jallow.

J-Södra ställs mot ett Norrby som gör sin tredje säsong i följd i superettan. Boråsarna är obesegrade hittills, har en seger och två oavgjorda matcher på de tre inledande omgångarna.

– Det kommer att bli en bra match. Vi stötte på varandra två gånger under försäsongen och känner till varandra väl. Vi spelade helt okej i båda matcherna. Det är ett bra kontringslag och vi måste se upp med deras kontringar, säger Jallow.

– Vi har i första hand fokuserat på vad vi ska göra. Det spelar ingen roll hur mycket vi kollar på Norrby, det viktigaste är att vi själva kommer upp i nivå.

”Kan bli riktigt bra”

J-Södra förlorade säsongens två första matcher men bröt den negativa trenden när Dalkurd besegrades med 1-0. Segermålet kom efter en tilltrasslad situation på tilläggstid i andra halvlek.

– Det är klart att det betyder mycket för stämningen, den blir automatiskt mycket bättre efter en seger. Vi behöver höja lägstanivån och göra färre misstag, men även högstanivån måste bli bättre. Om vi kommer upp i en högre nivå kan det bli riktigt bra, säger Jallow.

J-Södra tränade både under långfredagen och påskaftonen och spelar alltså match på påskdagen. Frågan är om spelarna hinner med något påskfirande.

– Det blir att äta god mat och umgås med familjen. Men man kan inte fira för mycket, säger Alexander Jallow.