Annons

Alexander Jallow har omgärdats av flyttrykten under vintern. Strax före jul kunde Jnytt avslöja att Stockholmsklubbarna Djurgården och AIK är intresserade av ytterbacken och att Premier League-klubben Wolverhampton och Championship-klubben Queens Park Rangers har 20-åringen på sin radar. Även klubbar i tyska 2. Bundesliga ska finnas med i bilden.

I början av året rapporterade JP.se att allsvenska Djurgården inte var beredd att betala den summa som J-Södra kräver för spelaren.

Jallows kontrakt med J-Södra sträcker sig över ytterligare två säsonger, och den här veckan är han med resten av laget på ett träningsläger i spanska Peralada.

Annons

”Trivs bra här”

Om flyttryktena säger han:

– Jag kommer ta nästa steg när jag känner att jag har hittat rätt klubb och när J-Södra får något för mig. Jag trivs bra här.

Kan du lämna redan innan säsongen startar?

– Vi får se. Jag har kontrakt här och nu, vi får se om något dyker upp.

Hur påverkas du av alla rykten som du omges av?

– Det är klart att jag vet om att det finns intresse. Men nu är jag här och fokus är bara på J-Södra och att göra det så bra som möjligt.

Ett radarpar

J-Södra inledde lägret med ett kortare pass mest för att spelarna skulle få känna sig för. Tisdagsträningen var närmare två timmar lång, bedrevs i ett betydligt högre tempo och innehöll mycket matchspel.

– Fokus låg på pressen i vårt försvarsspel, hur vi vill försvara oss och så var det lite anfallsspel, säger Jallow, som anser att ett läger av det här slaget är viktigt för gruppsammanhållningen.

– Det betyder mycket. Vi har några nya spelare, och det är enklare för dem när vi lever tillsammans en vecka.

Alexander Jallow syns för det mesta tillsammans med Amir Al-Ammari, och duon har blivit något av ett radarpar.

– De kallar oss tvillingar. Men jag hänger mycket med Jetmir (Haliti) och Enock (Kwakwa) också, säger han.

– Det är kul att vara här med laget och att träna på. Det är bra, jag har inget att klaga på.

Den som tror att det råder sommarvärme i norra Spanien har dock fel. På tisdagen var det bara nio grader varmt och regnet hängde i luften.

JnyttTV: Jetmir Halili om första tiden i J-Södra och varför han inte kan träna för fullt.

Läs även: