Annons

Det svenska U21-landslaget besegrade Skottland med 2-1 på måndagen efter mål av Bilal Husein och Benjamin Mbunga Kimpioka.

J-Södras Alexander Jallow fanns inte med i truppen och Svenska fotbollförbundet meddelar att han har återvänt till Sverige då det i helgen stod klart att han inte kunde spela matchen. Beslutet togs i samråd mellan förbundet och Jönköpings Södra.

Alexander Jallow själv säger till Jnytt att det han bara kunde träna två träningar under landslagssamlingen innan han blev skadad.

– Det är inget jätteallvarligt, men det är en liten skada jag har fått. Jag åkte hem lite tidigare för att rehaba och hoppas kunna vara redo till premiären, säger Jallow.

"Hoppas jag kan spela"

Han berättar att det rör sig om en skada på underkroppen. Jallow kommer rehabilitera utanför fotbollsplanen inledningsvis, men tanken är att stegra träningen allteftersom. Premiärmatchen i Superettan mot Halmstad BK är nu i fara.

Annons

– Jag är hoppfull, jag tror och hoppas att jag kan spela. Men vi får se hur det blir.

Förutom skadan ser Jallow dock landslagssamlingen såklart som en positiv erfarenhet.

– Det var en bra samling, nu märker man vilken nivå man är på. Det krävs att man har en hög nivå på allt man gör och verkligen ta hand om kroppen på och utanför planen.

J-Södras tränare Andreas Brännström känner inte till några detaljer kring skadan.

– Jag vet bara att det rör sig om en muskelskada. Jag har inte träffat honom än och känner inte till några detaljer, säger han.