Annons

Efter en redan händelserik dag avslutades det hela med att man fick upp en hälleflundra på hela 180,8 kilo, en jättefisk som var 235 centimeter lång.
- Det handlade om den sista fiskedagen och vi var faktiskt ganska nöjda eftersom vi hade fått flera fina fiskar. Det enda som saknades var en fisk med lite tyngd i, och det kom ju till slut, säger Henric Wigren på Fiske&Outdoor.

Sista försöket
Efter att ha gett sig ut på förmiddagen blev det först en kaffepaus innan man bestämde sig för att styra kosan hemåt. Men först skulle man göra ett nytt försök.
- Efter en timmes fiske small det till på en sill, släpad någon meter från botten. Ganska omgående förstod alla i båten att det var en stor fisk som satt på andra änden av linan, fortsätter Henric Wigren.
- Ingemar Boström skötte fighten perfekt, med en stenhård press. Redan efter 15 minuter kom fisken upp till ytan och vi tappade hakan när vi väl insåg hur store fisken var.

Släpptes tillbaka
Efter landning i båten mätte man hälleflundran till 235 centimeter och hela 180,8 kilo tung. Därefter släppte man tillbaka den i havet igen.
Utrustningen som användes var ett spö från Pezon & Michel som heter Oceaner VK Boat, med en Penn Fathom Lever Drag rulle laddad med Whiplash Pro 0,25 millimeter.