Annons

Den här veckan har många föreningar runt om i Jönköpings kommun arrangerat fotbollsskolor. En av dem anordnades på Vapenvallen i Husqvarna FF:s regi.

Årets upplaga lockade 147 deltagare, som är födda mellan 2004 och 2009. Ungefär hälften av dem spelar fotboll i HFF även vanligtvis, medan övriga spelar i klubbar som Lekeryd/Svarttorp SK, IK Vista och Egnahems BK. Men det fanns även några deltagare från Tranås.

”Uppsving i intresset”

– Det finns flera anledningar till det stora intresset. Dels är barnkullarna större och större, dels tror jag att det är ett uppsving i fotbollsintresset både i landet och i bygden. Dessutom arrangeras det flera stora turneringar under sommaren, säger Johan Strandler, en av de ansvariga ledarna.

Utöver fotbollsspel fick barnen besök av jonglören Arvid Andersson och HFF:s herrlagstränare Mohammed Ali Khan. Sedan avlutades allt med en prestigefull fotbollsturnering mellan spelare och ledare.

Annons

– Grupperna leds av ungdomar från våra äldsta ungdomslag, det är en bra ingång till en ledar- och tränarroll. Alla blir inte seniorspelare, så det här kan vara ett sätt att behålla dem inom fotbollsfamiljen, säger Johan Strandler.

Spelar i LSSK

Elli Björkegård, tvillingarna Julia och Alice Björkbrant Liljekvist samt Linnéa Åkerstedt, alla tolv år, hade bytt den vanliga skolan mot fotbollsskola den här veckan. De spelar normalt sett i LSSK och nu var det fyra dagar fulla med fotboll som gällde.

– Den vanliga skolan är roligast, men fotbollsskolan är rolig med, säger Elli.

– Det är kul att vi får spela mycket fotboll, tillägger Alice.