Annons

HV71 rustar inför säsongen. Laget har förvisso tappat spelare som Riikka Sallinen, Sabina Eriksson och Fanny Rask, men även skrivit kontrakt med flera tongivande SDHL-spelare med fina meriter. Tidigare i veckan skrev landslagsspelaren Hanna Olsson på för klubben och nu är ytterligare spelare klara.

Landslagscentern Lina Ljungblom gjorde fem mål på fem matcher med HV71 i grundserie och slutspel förra säsongen. 17-åringen spelade även matcher med Skövde HC:s J18 och J20-lag. Dessutom representerade hon Sverige i 13 landskamper, bland annat under världsmästerskapet.

Nu står det klart att Ljungblom spelar i HV71 nästa säsong.

– Vi är väldigt glada att vi hittat en lösning med Lina Ljungblom även nästa år. Hon kommer att bo kvar i Skövde och slutföra sin gymnasieutbildning och samtidigt kombinera med spel i både HV71:s SDHL-lag och Skövde IK:s herrjuniorlag. Detta innebär att Lina inte kommer spela alla matcher med oss, men istället har hon möjlighet att få bra matcher med Skövdes juniorlag, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, till klubbens hemsida.

Annons

HV71 meddelar även att de har gjort klart med Anna Hanser. Det är en österrikisk forward som senast tillhörde DEC Salzburg Eagles i den österrikiska ligan. När hon nu flyttat till Jönköping för studier har hon skrivit på ett try out-kontrakt som sträcker sig till oktober.

Föreningen säger att värvningarna innebär att truppen nu är spikad inför nästa säsong.