Efter ett nästan 3 veckor lång uppehåll var det under söndagen äntligen dags för en ny match för Jönköping Bandy. Med några få minusgrader och ett nästan vindstilla Råslätts IP fanns det perfekta väderförhållanden för en riktigt bra bandymatch.

Fakta

Bandy, AllsvenskanJönköping Bandy IF-Örebro SK Bandy 8-4 (6-3)JB:s målskyttar: Daren Richardso..

Fakta

Bandy, AllsvenskanJönköping Bandy IF-Örebro SK Bandy 8-4 (6-3)JB:s målskyttar: Daren Richardson 3, Pontus Ekroth 2, Ahlgren, Oscar Henriksson, Stefan Fredriksson, .Publik: 155, Råslätts IP.

Innan uppehållet hade JB tre raka segrar och låg på en tredjeplats i den allsvenska tabellen, tre poäng bakom Boltic som innehar den andra, och sista, platsen till Elitseriekvalet. Eftersom JB har en match mindre spelad kunde de alltså gå upp på samma poäng om de skulle besegra Örebro på hemmaplan under söndagen.

Örebro har haft en tuffare säsong och har bara spelat in sex poäng på elva matcher innan mötet med Jönköping Bandy. Därför var det många som räknade med seger för Jönköpingslaget.
– Det är svårt att ha så långt uppehåll och sen är det press att vi ska ta poäng. Vi vill vara i toppen och varje match värd tre poäng så det är en press i många matcher. Det var starkt att vi var med direkt i början.

Annons

Svängig inledning
Ja det gällde att hänga med i början av matchen. Redan efter 38 sekunder tog bortalaget Örebro ledningen med 1-0 efter en försvarsmiss av hemmalaget. Men JB svarade snabbt och i den tredje minuten kvitterade Richardson efter en hörna och bara en minut efter hade han också gett laget ledningen. Efter en lång boll som Richardson tog ner snyggt rundade han målvakten när han kom helt fri framför motståndarmålet.

JB fortsatte med gasen i botten och i den trettonde minuten gjorde Ahlgren 3-1 och två minuter senare fastställde Richardson sitt hattrick, 4-1.

Örebro växte in i matchen efter en tuff period och reducerade snabbt till 4-2 genom B.Buskqvist och hade flera chanser att reducera ytterligare. Bland annat ett ribbskott, ett friläge och en dubbelchans där målvakten Gustafsson först räddade ett hårt skott för att sedan direkt resa sig och rädda även den efterföljande returen.

Halvleken fortsatte i samma stil och när domaren blåste av gick lagen till paus med ställningen 6-3 efter mål av hemmalagets Fredriksson och Ekroth och gästernas L.Buskqvist.
– Det kanske inte var så svängigt själva spelet men vi bjuder dem på deras mål. Vi gör sex snygga mål och har ett jättebra offensivt spel. I halvtid sa vi att det gällde att inte förivra sig. Det blev kanske lite tråkig bandy i den andra halvleken. Det blev passivt och avvaktande och en rätt tråkig halvlek, säger JB:s tränare Kent Henriksson.

Passiv andra halvlek
Henriksson gjorde 7-3 tre minuter in i den andra halvleken men sedan slutade spelet av värma den frusna publiken. Om den första halvleken var underhållande och händelserik var den andra precis tvärtemot. Med två defensiva lag som intresserade sig för att minimera misstag och hålla i bollen, minskade målchanserna och därför också målen.

Gästerna reducerade i den 75' genom B.Buskqvist och strax efter fastställde Ekroth slutresultatet 8-4 efter en snygg soloåkning. Det räckte för att JB skulle hålla undan och kassera in tre viktiga poäng i toppstriden. Eftersom Boltic tappade poäng mot Frillesås kan JB gå förbi dem i nästa omgång. Men då måste Tranås besegras i länsderbyt. 
– Vi hänger på, varje match är jätteviktig. Det gäller bara att vi är stabila och inte får några skador. Jag tror att det kommer att avgöras i sista omgången. Matchen mot Tranås är viktig, det är en match vi måste vinna igen. Sen har vi tuffa matcher med Nässjö borta, Motala borta och Boltic borta. För oss spelar det inte så stor roll om det är hemma eller borta. Men alla matcher är väldigt viktiga nu.