Annons

Fakta

Bandy, AllsvenskanJönköping Bandy IF-Blåsut/Vänersborg BK 2-2 (1-1)JB:s målskyttar: Oskar Dav..

Fakta

Bandy, AllsvenskanJönköping Bandy IF-Blåsut/Vänersborg BK 2-2 (1-1)JB:s målskyttar: Oskar Davidsson, Fredrik Widell.Publik: 168, Råslätts IP.

Många trodde nog att JB skulle vinna hemmamötet med nästjumbon Blåsut/Vänersborg. Men så blev det inte.
– Det var 80/20 i bollinnehav till vår fördel, och de hade tio man i eget straffområde, så det var spel mot ett mål. Därför är det klart att man är missnöjd, suckar Kent Henriksson.
JB tog initiativet från start, men lyckades inte spräcka målnollan förrän i slutet av första halvlek, då Oskar Davidsson satte 1-0. Men mindre än två minuter senare kvitterade Blåsut.

"Bollen var död"
JB återtog ledningen efter ett mål från Fredrik Widell i 72:a minuten, men hemmalaget fick bara behålla ledningen i åtta minuter. Gästernas 2-2-mål borde dock inte ha godkänts, menar Henriksson.
– Bollen var redan död, och vår målvakt Johan Gustafsson var på beredd att sätta igång spelet. Då kunde deras spelare slå in bollen framför mål. Det är surt att det hände, säger han.
I samband med målet blev Gustafsson utvisad tio minuter för olämpligt uppträdande, och JB lyckades aldrig göra något segermål. Det ville sig helt enkelt inte den här gången.
– Vi hade en del hörnor och skott både i stolpen och ribban, men annars fick vi inte lägena när de stod parkerade i straffområdet. Sedan tilläts de att spela tufft, domarna tillät hugg, slag och fula tacklingar. Det var bland annat två situationer då deras spelare låg ner i eget straffområde, men fick vi inte straff, konstaterar Henriksson.

En poäng före Boltic
– Det fula spelet fick oss ur takt. Vi kan bli bättre på att bjuda upp till kamp när det blir tufft spel, men tyvärr vek några av våra spelare ner sig i dag. Annars vet jag inte vad vi skulle göra annorlunda, bollen ville helt enkelt inte in.
JB är trots allt tvåa i tabellen, men avståndet till trean Boltic är bara en poäng och Karlstadslaget spelar sin match i den här omgången först på söndagen.
– Det känns jäkligt surt att vi tappade poäng, men så är det ibland i idrotten, säger Kent Henriksson, som ger beröm till Martin Elf som spelade på sjuke Martin Bergqvists position på planen.

JB