Annons

En trogen skara, 82 stycken, hade tagit sig till Råslätts IP för andra gången den här säsongen för match i den södra bandyettan. Hemmafavoriten JB har byggt om stora delar av det lag som ramlade ur allsvenskan förra säsongen.

Efter två raka segrar väntade Skirö AIK, och det skulle bli en svängig och spännande match. JB tog tidigt ledningen genom Emil Nordström, men gästerna vände och var i ledning med 1-2 och 2-3 innan Jönköpingslaget skulle dra ifrån i ett målmässigt ryck.

"Blev lite nervöst"

Under halvlekens avslutande 18 minuter gick JB från 3-3 till 6-3. Avgjort? Nej, gästerna åt ikapp försprånget i den andra halvleken. Kvitteringen till 6-6 kom på hörna med tio minuter kvar.

- För min del blev det lite nervöst. Det blev lite avslappnat och ledning med tre mål är väl ett för mycket för att tappa, men det löste sig ju ändå, säger junioren Emil Nordström, som skulle få sista ordet målmässigt.

Annons

På en fin frispelning av Pontus Ekroth gjorde Nordström sitt tredje mål i matchen och sköt segern till Jönköping Bandy.

- Våran insats är skitbra. Vi gör en bra laginsats hela vägen igenom, det finns ingenting att klaga på, säger Nordström och fortsätter:

- Vi har fått igång ett otroligt bra spel, vi har lite spelartapp från förra året men jag tycker vi spelar förjävla bra.

Vad ska stoppa JB från seriesegern?

- Det vet jag inte, något konstigt känns i så fall, känns det som just nu.

Emil Nordström har en spännande säsong framför sig. Och han har ett tydligt mål.

- Jag hoppas på en bra säsong, jag har lite landslag och regionslag som jag vill vidare till. P17 landslaget spelar VM i Ryssland till vintern, det är mitt mål att komma med där.

Segern för JB innebär alltså tre raka segrar och en fin säsongsstart. Bandyapplåderna smattrade härligt på Råslätts IP, och under säsongsinledningen är det inte bara kaffet som värmer den trogna publiken - det gör även spelet och poängen.

Live-published photos and videos via Shootitlive
Jönköping Bandy har inlett söderettan med tre raka segrar.
Foto: Erik Boström