Annons

Det började planenligt i Mora, hemmalaget tog ledningen efter halva den första perioden. Men Jennie Bylander kvitterade innan paus och direkt i den andra perioden satte Cajsa Elm 1-2.

Hemmalaget kvitterade, men Micaela Lundmark satte 2-3. När hemmalaget därefter fick spela powerplay small det - för JIK. Då gjorde nämligen Ellen Svensson 2-4.

– Vi vann bollen i lågt försvar och jag sprang ifrån och kom själv. Jag försökte bara lägga in den och det var skönt att den satt. Det satte oss i ett bra läge och jag tycker vi förtjänade en vinst, säger Svensson till Jnytt.

"Fruktansvärt surt"

Mora reducerade på straff innan paus, en straff som Ellen Svensson tyckte var tveksamt dömd. I den tredje perioden kvitterade storfavoriten Mora som sedermera även avgjorde i förlängning mot ett heroiskt JIK.

Annons

– Det är fruktansvärt surt och en stor besvikelse, men samtidigt är jag otroligt stolt. Så det är blandade känslor just nu, säger Svensson.

– Jag tycker vi gör tre fantastiska perioder, vi gör det vi ska och ligger nära. Lägena de får sitter i vårt täck eller så bryter vi. Vi fick även matchbilden dit vi ville, fortsätter Svensson.

Nästa match i serien som avgörs i bäst av fem spelas på söndag. Då i Jönköpings idrottshus.

– Det här är ett kvitto på att vi har chansen och att vi kan vinna mot dem. Det är en styrka, vi får självförtroende av det och nu är vi helt laddade på att ta en seger på hemmaplan, avslutar Ellen Svensson.