- Att en av våra viktigaste spelare och en spelare som representerat JIK från tio års ålder, vill förlänga och tillhöra JIK i minst tre år framöver är något som vi i JIK är mycket glada och stolta över, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Åkerblom har varit med och tagit två JSM guld med JIK, och har nu även varit med att vinna Allsvenskan och kvalet för att ta upp laget i SSL.

- Vi i sportgruppen vill verkligen betona, att det viktigaste i vårt lagbygge är att fortsätta satsa på våra egna och till stor del unga trupp. Vi vet att våra spelare bara kommer fortsätta att utvecklas och inspireras av att få tävla mot de bästa spelarna i Sverige och SSL. Vår ambition är att fortsätta ge våra unga spelare som till exempel Filip stora och betydelsefulla roller och genom det bygga rutin för JIK:s spännande framtid, säger .Jakob Olofsson Adelin: JIK:s sportgrupp

Bytte position

JIK:s Huvudtränare Niklas Pålsson är mycket nöjd med förlängningen.

- Jag är väldigt glad att Filip visar att han vill vara med på denna resa och vara en av våra ledande spelare både på och utanför planen. Under mina två säsonger som tränare för JIK har Filip gjort stora framsteg och tagit kliv i A-laget. Under mitt första år skolade Jimmy och jag om Filip från forward till back, detta gav väldigt positivt resultat och Filip har sedan dess varit en av våra ledande spelare. Filip är nu en utpräglad nyckelspelare med en mycket hög lägstanivå.