Annons

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Linköping IBK-Jönköpings IK 6-4 (3-3, 1-0, 2-1)

Måls..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Linköping IBK-Jönköpings IK 6-4 (3-3, 1-0, 2-1)

Målskyttar, Linköping: Adam Zetterström, Simon Palmén, Matej Jendrisak, Martin Hovlund, Oskar Seth, Felix Lanver.

JIK: Hannes Blomkvist, 2, Otto Weidman, Simon Karlsson.

Publik: 522, Linköpings sporthall.

I söndags förlorade JIK med 3-6 i säsongens tredje och sista SSL-derby mot Mullsjö – och tre dagar senare tvingades Jönköpingslaget inkassera en ny förlust.

– Jag sitter och analyserar matchen nu tillsammans med Johan (Anderson) och ”Zebban” (Zeid Momén). Linköping är ett förmodat topplag och vi kan absolut hota dem. Men då behöver vi vara lite hetare och ha lite högre effektivitet. För några matcher sedan straffade vi motståndarna bättre men nu får vi jobba hårdare för våra mål, säger Jakob Olofsson Adelin.

Annons

”Starkt lag i ledning”

Det stod 3-3 efter första perioden sedan JIK hämtat upp ett 1-3-underläge. Linköping gjorde andra periodens enda mål och satte sedan 5-3 i upptakten av tredje.

Gästerna reducerade när Hannes Blomkvist hittade rätt för andra gången i matchen, men med drygt tio minuter kvar satte Linköping matchens sista mål.

– Matchen stod och vägde i andra perioden, och de kunde spela på sitt mål. Linköping är ett starkt lag i ledning, de är bollskickliga och ligger starkt i försvaret. Vi lyckades hålla dem utanför de farliga ytorna, men vi behöver hitta brytpunkter, vi måste kunna låsa motståndarna mer så att vi inte behöver ligga så lågt i vårt försvar, säger Olofsson Adelin.

– Vi hade lägen att straffa dem, men tyvärr var vi som sagt inte tillräckligt heta. Trots att det inte var någon fullträff lever matcherna ända in i slutet, och dagens match var bättre än den mot Mullsjö.

Slåss om slutspelsplats

JIK var nederlagstippat inför säsongen men är i allra högsta grad med och slåss om en plats i SM-slutspelet.

– Vi har skaffat oss ett jättehärligt läge sett till förutsättningarna, och vi är ändå med och tävlar med lagen där uppe. Det är smådetaljer som vi behöver vässa för att rå på topplagen. Vi tar match för match och ser det som en jätteutmaning. Det finns en jättehunger i det här laget, spelarna drivs av att tävla och vinna, säger Jakob Olofsson Adelin.

Mot Linköping går beröm till målvakten Alexander Gustafsson, som gjorde sin första SSL-match från start. Övriga kan bättre, menar JIK-tränaren.