Annons

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Västerås Rönnby IBK-Jönköpings IK 6-5 str (1-2, 1-1, 3-..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Västerås Rönnby IBK-Jönköpings IK 6-5 str (1-2, 1-1, 3-2, 0-0, 1-0)

Målskyttar, Rönnby: Jennifer Lindholm, 2, Felicia Forsmark, Julia Sidklev Persson, Hanna Garmen, Therese Gustafsson.

JIK: Elin Rejgård, Micaela Lundmark, Ellen Svensson, Felicia Glad, Kajsa Reingård.

Publik: 176, Bombardier Arena.

JIK gick upp i en tvåmålsledning i första perioden, efter mål av Elin Rejgård och Micaela Lundmark, innan Rönnby reducerade.

Västeråslaget utjämnade i andra perioden, men innan mellanakten var slut återtog JIK ledningen när Ellen Svensson hittade rätt.

Annons

Gästerna var i ledning med både 4-3 och 5-4 i tredje perioden, efter varsitt mål av Felicia Glad och Kajsa Reingård, utan att lyckas knyta till säcken.

– Det kvitterade snabbt både efter vårt fjärde och femte mål. Samtidigt hade vi behövt vara desperatare när vi ledde med ett eller två mål, säger Gabriella Strandberg.

Enda gången i ledning

Rönnby utjämnade till 5-5 med tio minuter kvar av ordinarie tid och matchen gick till övertid. Efter en mållös förlängning knep Rönnby bonuspoäng i straffläggningen. Det var enda gången hemmalaget var i ledning.

– Jag är lite kluven. Det känns som att vi ska ha tre poäng med tanke på att vi ledde i stort sett hela matchen. Samtidigt fick de överläge och spelade med en man mer i sista minuten och i början av förlängningen. Men vi stängde ner det. Därför känns det trots allt bra med en poäng. Rönnby är en tuff match, det är inget lag vi förväntar ha bakom oss i tabellen, säger Strandberg, som menar att insatsen är ett fall framåt.

”Hade bättre flow”

– Vi hade bättre flow och vann fler bollar och fler närkamper. Vi var noggrannare, förde matchen och styrde spelet. Rönnby spelar ganska fartfyllt, och det var chanser åt båda håll. Vi hade ett starkt kontringsspel och ska kunna döda matchen tidigare.

JIK har tagit fyra poäng på lika många matcher och parkerar på tionde plats i tabellen.

– Det är klart att vi hade velat ha fler poäng. Men gjort är gjort, vi jobbar för att vinna nästa match, säger Gabriella Strandberg.