Annons

Förra säsongen vann Täby FC IBK sitt första SM-guld någonsin på damsidan. Inför säsongen 19/20 var oddsen låga på att laget skulle lyckas försvara sitt guld – det var med andra ord en tuff uppgift som väntade Jönköpings IK när de båda lagen drabbade samman i Arenan under lördagseftermiddagen.

JIK stod upp bra och tog ledningen redan efter 35 sekunder genom Felicia Glad. Lagen turades om att stå för målskyttet fram till i slutet av den andra, då Alicia Zälle såg till att hemmalaget hade en 3–2-ledning med sig in till den sista perioden. Mästarna var i gungning.

– Så här efter matchen är det jättetungt, med tanke på att vi har ledningen i matchen så länge. De tar inte ledningen för ens med tre minuter kvar, säger Gabriella Strandberg.

Se bilder från matchen. Foto: Tobias Hellgren
Se bilder från matchen. Foto:
Se bilder från matchen. Foto:
Se bilder från matchen. Foto:
Se bilder från matchen. Foto:
Se bilder från matchen. Foto:
Se bilder från matchen. Foto:
Se bilder från matchen. Foto:
Se bilder från matchen. Foto:
Se bilder från matchen. Foto:

Sex minuter in i den tredje perioden såg JIK ut att vara på god väg att stå för en skräll i SSL-omgången, då Ellen Svensson gjorde 5-3. Men de regerande mästarna skulle hitta en väg tillbaka in i matchen, med fem raka mål under matchens avslutande tio minuter gick Täby både ikapp och ifrån. Gabriella Strandberg gjorde ett tröstmål med bara sekunder kvar, men det hjälpte föga. JIK föll med 8-5.

Annons

– Det är aldrig roligt att förlora, samtidigt gör vi en ganska bra match. Det är klart att man alltid kan göra detaljer bättre. När de börjar göra sina mål i den tredje perioden blev det lite darrigt, vi vill inte riktigt håll i bollen – då är de skickliga på att snappa upp det och utnyttja våra misstag, säger JIK:s lagkapten Gabriella Strandberg.

Går det att peka på något som gör att ni släpper in fem raka mål i slutskedet?

– Jag vet inte riktigt, vi har svårt att stänga matcher. Vi har riktigt bra lägen att utöka ledningen när vi leder, sen är de skickliga på att kontra på våra kontringar. Om vi inte var jätteeffektiva så var Täby raka motsatsen, man märker att de är regerande mästare.

Fjärde raka förlusten

Lördagens förlust mot Täby betyder att JIK nu har fyra raka förluster. Fyra poäng på sex omgångar, är det något som oroar?

– Jag tyckte att vi hade ett bra snack efter matchen mot Endre, där vi spelade bra men rasade ihop mot slutet. Idag tycker jag att vi gör en bra match i 50 minuter. Jag tycker att det är ett steg framåt, vi måste se det positiva. Det är surt att inte få med sig poäng, men samtidigt kan vi inte lägga oss ner och dö. Det kommer att komma ett trendbrott för oss, säger Gabriella Strandberg.

Matchfakta, SSL dam, omgång 6.

Jönköpings IK-Täby FC IBK 6-8 (1-1, 2-1, 3-6)

Mål, JIK: Felicia Glad, Alicia Zälle, ..

Matchfakta, SSL dam, omgång 6.

Jönköpings IK-Täby FC IBK 6-8 (1-1, 2-1, 3-6)

Mål, JIK: Felicia Glad, Alicia Zälle, Alicia Svensson, Ellen Svensson, Gabriella Strandberg, okänd.

Domare: Mona Franzon och Josefine Hedelind.

Publik: 188, Arenan.

Ni möter trots allt ett topplag, måste finns något att ta med sig?

– Ja, absolut! Hade vi haft en annan inledning med några vinster i ryggen så hade vi tyckt att det här var en bra match. Vi ser att när vi har en bra dag så står vi upp mot de bästa lagen, så absolut finns det saker att ta med. Sen är det klart som fasen att man inte vill förlora, men jag tror att vi vinner mer i längden på att prata om det vi gör bra.

Härnäst för JIK-damerna väntar ett möte mot Sirius hemma i Arenan nästa lördag.