Annons

Matchen inleddes dock inte så bra för hemmalaget JIK.

Sörmlänningarna tog ledningen efter ca 2 minuter, och det såg lite stressat ut i JIK-lägret, som verkade lite tagna av stunden. Nykvarn låg initialt på högt i banan och efter ca 10 minuter gav det utdelning igen och Nykvarn ökade på sin ledning till 0-2. Nykvarns tempo mattades av något och JIK:s första femma med "comebackande" Simon Hedin såg pigga och spelhungriga ut. Och i PP kunde sedan Simon Hedin på assist ifrån storspelande Otto Weidman reducera till 1-2. Fyra minuter senare skulle kvitteringen till 2-2 komma, och så även lugnet i JIK:s spel. Målet signerades åter Simon Hedin assisterad av Emil Nilsen. Ett resultat som stod sig till paus.

Annons

I andra perioden tog JIK över spelet allt mer, men Nykvarn stack allt som oftast upp i farliga kontringar. efter ca 9 minuter tar JIK för första gången ledningen till 3-2, en ledning som man sedan inte skulle släppa, målet signerades av Edvin Skogward assisterad av Joel Steen. Två minuter senare satte Gustav Johansson assisterad av Joel Nyström 4-2. Innan paus reducerade dock Nykvarn till 4-3 signerat Pelle Hansson en kille född 99 som vi säkert kommer få höra talas mer om i framtiden.

I periodpausen till 3:e ser vi Oskar Malmgren vår U-19 landslagsaktuella back värma upp till spel, och Oskar kliver in i början av tredje och redan i sitt första byte assisterar han snyggt fram till 5-3 målet som gjordes av Lucas Bernhardsson. Sedan var det dags för Simon Hedin att fullborda sitt hattrick till 6-3 fint assisterad av sin gamla radar kompis ifrån P16 SM 2015, Simon Andersson. JIK spelet ser stabilt ut och Nykvarn backar hem framförallt när JIK:s första femma trummar på, men Nykvarn är giftiga i sitt kontringsspel. Men när Nykvarn gör 4-6, ökar JIK tempot genom att lägga i en växel och gör 7-4, man bevakar sedan spelet som nu förs i ett tämligen makligt tempo. Efter time out tar Nykvarn redan efter 16 min ut sin målvakt i ett sista försök att komma ikapp, men man mäktar bara med att göra ytterligare ett mål och matchen slutar med seger för JIK:s framgångsrika juniorer.

Laget har nu som nästa uppgift att försvara junior SM-Gulden ifrån 2015 och 2016 i årets SM-finalspel, Innebandyfesten som går av stapeln i Uppsala 7-9 april.

JIK