Annons

Jönköpings IK hade kontraktet i egna händer inför eftermiddagens sista omgång i Superligan. Tre poäng och sex mål skiljde ner till Telge på fel sida strecket.

Någon dramatik skulle det inte bjudas på i serieepilogen. JIK tog emot seriesegrande KAIS Mora och förlorade stort, 1-8. Men det spelade mindre roll eftersom bottenkonkurrenten Telge förlorade med 11-4 mot Sirius.

JIK spelade upp sig i tredje perioden, men något drama blev det aldrig. Vare sig i matchen eller streckstriden.
Foto: Erik Boström

- Vi hade hoppats på att klara det på egen hand men nu fick vi lite hjälp. Samtidigt tycker jag tjejerna är värda detta. De har visat gång efter annan att vi hör hemma här, utan att få resultatmässig utdelning. Vi kunde säkrat kontraktet tidigare, men vi är väl värda detta och nu ska vi fira, säger lagets tränare Robert Nordlund till Jnytt.

Micaela Lundmark gjorde ett tröstmål för JIK i tredje perioden.
Foto: Erik Boström

Matchen i idrottshuset avgjordes i den andra perioden. Då gick gästande Mora ifrån till 0-6. I tredje gjorde Micaela Lundmark hemmalagets enda mål, men matchen slutade 1-8. När speakern förkunnade att matchen i Uppsala var slut blev det glädje och lättnad i hemmalaget.

Annons

- Vi hör hemma här. Vi har haft en knackig vår och satt oss i denna sits, men vi hade lika gärna kunnat hamna i en annan situation. Det är svårt för nykomlingar, vi är två som ligger där nere och fightas. Det blir som det blir idag, men vi håller ut och har lite tur som får hjälp av Sirius. Det känns fantastiskt skönt, säger lagkapten Rosén, och ser fram emot kvällens lagavslutning.

- Ikväll ska vi avsluta säsongen på bästa sätt. Vi ska vara glada och ha det allmänt gött.

"Vi har något spännande på gång"

Tränare Robert Nordlund tycker laget har visat att de hör hemma i SSL. När första året nu är avklarat hoppas han de kan ta sig över slutspelsstrecket nästa säsong, redan på måndag inleder Nordlund planeringen mot nästa säsong.

- Vi har ett par spelare med utgående kontrakt, och det är något som jag och vår sportgrupp får börja titta på i veckan. De flesta är nog sugna på att bygga vidare, vi har våra bästa år framför oss. Titta de vi möter idag, deras bästa spelare har närmre till slutet. Vi har något spännande på gång med en styrelse som jobbar hårt för att ge oss bra förutsättningar.

Robert Nordlund hoppas laget kan få tampas om slutspelsplatser kommande säsong.
Foto: Erik Boström

JIK inledde årets säsong starkt och någon bottenstrid var det inte tal om under hösten. Nordlund säger att de två månadslånga uppehållen störde laget.

- Där måste vi göra något annorlunda för att konservera formen hela vägen. Vi måste bli bättre på många bitar.

Är du nöjd med eran säsong?

- Nöjda kan vi inte vara. Vi klarade den lägst acceptabla nivån som nykomling. Vi hade spänt bågen och har visat upp ett spel som är värt fler poäng. Nöjd är jag inte, men just nu ska vi fira detta och vara glada och stolta. Sen är det tråkigt att Telge åker ur, det behövs SSL-lag i den regionen, avslutar Nordlund.

Det var lättnad efter slutsignalen...
Foto: Erik Boström

... Men även glädje.
Foto: Erik Boström