Annons

Matchen var jämn och stod länge och vägde. Hemmalaget gjorde 1-0 i den första perioden, men JIK kvitterade till 1-1 med bara tre sekunder kvar när Gabriella Strandberg gjorde mål.

Även i den andra perioden gjorde JIK en sen kvittering, denna gång genom Alicia Zälle som satte 2-2 när klockan stod på 18:33.

– Det var en jämn match, även om de tog över lite i tredje och fick tryck på oss i slutet. Men jag tycker vi borde gjort fler mål och vi släpper lite för enkla lägen, säger lagets tränare Johan Ivarsson.

Ellen Svensson gjorde 2-3 när klockan stod på 6:52 i den tredje perioden och JIK höll länge undan. Hemmalaget tog timeout med lite mer än fyra minuter kvar att spela och bara 20 sekunder senare small det. Therese Gustafsson gjorde mål i spel sex mot fem.

Nöjd med prestationen

I förlängningen avgjorde Angelica Nordfeldt för Rönnby.

Annons

– Det är en tuff bortamatch och vi saknar en del spelare. Men de som spelar gör det bra och jag är nöjd med prestationen, det är smådetaljer som inte stämmer, säger Johan Ivarsson.

Hur nära var ni att få med er en seger tycker du?

– Vi är väl rätt nära. Det är en retur vi inte får undan och hade vi hållit ut där hade vi kunnat avgöra i tom kasse istället. Men det är små marginaler, när de gör 1-0 har vi ett skott i virket innan och de kontrar in den. Vi har marginalerna mot oss idag, men har väl haft dom med oss tidigare, säger Ivarsson som menar att dagens match var en bra laginsats.

JIK har nio poäng ner till Malmö som ligger nia i tabellen. Jönköpingslaget har kopplat greppet om en slutspelsplats.

– Det har vi, så är det. Men vi har två tuffa matcher framför oss och vår målsättning var att hänga kvar i första hand. Men nu måste vi titta framåt och med tanke på vad vi presterat är det klart vi vill spela slutspel.